Scroll verder

Hoe bepalen wij de prijs van een keuken?

Het kopen van een keuken is iets waar je waarschijnlijk goed over na wilt denken. Waarschijnlijk is het aantal keren dat je een keuken koopt in je leven op één hand te tellen. Daarnaast is het een flinke investering waar je jaren van wilt genieten. De hoogte van die investering hangt af van verschillende factoren, waar we in dit blog dieper op ingaan. Eerst kijken we naar de onderdelen van de keuken zelf, zoals de kasten, de apparatuur en het werkblad. De keuze voor materialen en merken kunnen hierin een groot verschil maken. Vervolgens vertellen we je over wat wij, Velthuizen Keukens, voor jou kunnen toevoegen aan het proces tot ver na de oplevering van jouw nieuwe keuken. Uiteindelijk hopen we je een beeld te geven van waarin wij onderscheidend zijn ten opzichte van andere keukenwinkels.

Onderdelen van de keuken

 

We verdelen de keuken in dit deel van het blog in drie onderdelen. Eerst kijken we naar de keukenmeubelen. Hierbij moet je denken aan keukenkasten, lades en bijbehorende materialen van de keukenfabrikanten. Vervolgens zoomen we in op apparatuur, waaronder bijvoorbeeld ovens, kookplaten en koelkasten vallen. Als laatste kijken we naar het keukenblad.

Keukenmeubelen

 

Bij het maken van een schets begint de verkoopadviseur met de opstelling. Ga je voor een eiland met een kook- en/of spoelgedeelte? Kies je voor een keukenbar, of wordt het toch een hoekopstelling? De keuzes die je hier maakt hebben natuurlijk invloed op de prijs; hoe groter de keuken, hoe meer keukenmeubelen en dus hoe groter de investering. Maar ook het type keukenmeubel beïnvloedt de hoogte van de investering. Een lade is bijvoorbeeld prijziger dan een keukenkast.

 

Daarnaast is het keukenmerk van belang. Wij werken met drie keukenmerken: Rotpunkt, Schmidt en Tristar. Het Duitse Rotpunkt verkopen wij het meest en staat bekend om zijn hoge kwaliteit. Schmidt, ook uit Duitsland, is een specialist in hout en lakwerk. Het Nederlandse Tristar is onze echte maatwerkleverancier en levert keukenmeubelen in alle gewenste maten en kleuren. De drie merken hebben met elkaar gemeen dat ze een hoge kwaliteit leveren tegen een eerlijke prijs. Wij hebben dan ook bewust niet gekozen voor een budget– of juist een exclusief keukenmerk, maar voor merken die alle vrijheid geven om de creativiteit van onze klanten te vertalen in maatwerkoplossingen.

Apparatuur

 

De keuzes die je maakt wat betreft apparatuur zorgen voor de grootste verschillen in prijs. Hier is dus veel op te besparen, al gaat dit vaak ten koste van de functies die je krijgt. Voor alle merken die wij verkopen geldt dat het minimaal degelijke producten zijn.

 

Het apparatuurmerk dat bij ons erg populair is, is NEFF. Ons ‘huismerk’ staat bekend om zijn innovatieve functies en oerdegelijke kwaliteit. Goede alternatieven qua prijs en functies zijn Siemens, waar innovatie en design centraal staan, en het op kookplezier gerichte ATAG. Wil je nog meer functies? Dan kun je bijvoorbeeld kiezen voor Miele, maar daar betaal je dan ook wat meer voor. Als je juist iets meer wilt bezuinigen kun je Pelgrim overwegen, zij hebben een breed assortiment met degelijke, betaalbare producten. ETNA valt bij ons in de laagste prijsklasse.

 

Ons apparatuurassortiment rijkt nog verder met een aantal merken dat gespecialiseerd is in bepaalde productgroepen. Zo is Quooker bekend om zijn kokendwaterkranen, terwijl Liebherr een oplossing biedt voor koelen en vriezen. Wave Design is gespecialiseerd in oplossingen voor het afzuigen van kookluchtjes doormiddel van onder andere afzuiglampen, frames en plafondunits, terwijl BORA dit via kookveldafzuiging doet. Ook Novy focust zich op kookplaten en op afzuiging. Boretti en Bertazzoni zijn onze specialisten in fornuizen, zowel met gas- als met inductie. Omdat al deze merken zich gespecialiseerd hebben, is de kwaliteit van hun producten erg hoog. Dit wordt vaak ook tot uiting gebracht in de prijs.

Werkbladen

 

Net als voor keukenmeubelen geldt voor werkbladen dat de grootte en de opstelling van de keuken veel invloed heeft. Zo is een eiland vaak dieper dan een wandkast, wat betekent dat je meer keukenblad nodig hebt. Maar het verschil in de prijzen van werkbladen wordt vooral veroorzaakt door het gebruikte materiaal. Zo behoort een kunststof (of multiplex) keukenblad vaak tot de lagere prijscategorie, net als een blad van sima core. Wil je jouw keuken een meer natuurlijke uitstraling geven? Dan kun je kiezen voor beton of voor natuursteen. Binnen de categorie natuursteen vind je ook weer veel verschillende prijsniveaus, die afhankelijk zijn van onder andere het materiaal, de kleur en de afwerking. Verschillende materialen die wij leveren zijn composiet, graniet, keramiek en marmer. Ook bewerkingen hebben invloed op de prijs; denk hierbij aan onder andere uitsparingen (voor bijvoorbeeld een kookplaat of spoelbak) en randafwerkingen.

 

Topline en Dekker zijn onze leveranciers voor allerlei soorten werkbladen, van kunststof tot marmer. Onze betonnen werkbladen worden geproduceerd door Hillstones. Daarnaast beschikken wij met onze eigen Velthuizen Select collectie over een exclusief aanbod aan natuurstenen werkbladen. Deze keukenbladen worden geproduceerd in Italië.

Wat Velthuizen Keukens toevoegt

 

Iedere keukenwinkel heeft een bepaalde aanpak bij het verkoopproces van een keuken. Bepaalde keukenzaken die gefixeerd zijn op prijs kiezen bijvoorbeeld voor lage verkoopprijzen of hoge kortingen, terwijl andere bedrijven zich wellicht focussen op snelle levering of een hoog serviceniveau. Voor Velthuizen Keukens geldt dat wij zeker niet de goedkoopste willen zijn. Dit zou volgens ons ten koste gaan van de kwaliteit van onze keukens. Verwacht ook geen hoge kortingen; je krijgt direct een eerlijke prijs. Daarnaast staat service bij ons erg hoog in het vaandel.

 

Tijdens het proces, maar ook na de oplevering van jouw keuken, kun je ons altijd bellen of mailen. Om dit te garanderen hebben wij de montage in eigen beheer, krijg je een vast aanspreekpunt toegewezen in de vorm van een projectbegeleider en hebben we een betrokken serviceafdeling. We willen je hiermee zoveel mogelijk ontzorgen, en om de kosten hiervoor te dekken zal een keuken bij ons wat duurder zijn dan bij bijvoorbeeld een prijsvechter met een minimaal serviceniveau.

Deskundig advies

 

We gaan weer even terug naar het begin, nog voordat je de überhaupt bij de verkoopadviseur aan tafel hebt gezeten. In deze fase ga je bedenken hoe je jouw nieuwe keuken voor je ziet. Die eerste ideeën opdoen, wat we ook wel het oriënteren noemen, is de eerste stap die wij in onze werkwijze beschrijven. Inspiratie kun je op doen in ons magazine, op onze website of in onze showroom.

 

Zoals we helemaal aan het begin van dit blog al zeiden: een keuken kopen doe je niet zomaar. Daarom plannen we altijd twee afspraken in. Zo krijg je tussendoor de tijd om alles te verwerken, en heeft de verkoopadviseur ook de tijd om jouw keuken uit te werken in een prachtige 3D-tekening en een overzichtelijke offerte. Al met al is een verkoopadviseur gemiddeld zo’n 8 tot 10 uur met een keuken bezig, ruim een werkdag dus!

Projectbegeleider

 

Nadat je met een getekende orderbevestiging onze showroom uitloopt zul je nauwelijks tot geen contact meer hebben met de adviseur. Je krijgt namelijk een projectbegeleider toegewezen, iets wat uniek is in de keukenwereld. De projectbegeleider zorgt ervoor dat het proces tot na de plaatsing van de keuken soepel verloopt. Hij komt je keuken inmeten, stuurt jou de informatie die je nodig hebt (zoals leidingschema’s en leverinformatie) en levert de keuken op zodra deze geplaatst is. Dankzij de projectbegeleider hoef je je dus geen zorgen te maken!

 

Een ander voordeel is de duidelijke werkvoorbereiding, zodat de monteur snel en efficiënt aan de slag kan gaan. Dit is dan ook één van de redenen dat wij de montage altijd zelf uitvoeren, waarover je hieronder meer leest. Omdat de projectbegeleider ook voor de monteur het aanspreekpunt is, is overleg tijdens het montageproces geen probleem. Dit komt het eindresultaat ten goede, waardoor wij uitdagende trajecten aan kunnen gaan.

Eigen montage

 

De laatste categorie die je bij ons op de offerte of orderbevestiging tegen zal komen is montage. Bij ons koop je een keuken namelijk altijd mét montage. Wij beschikken over een eigen montageteam van twaalf keukenmonteurs en een aantal vaste zzp’ers. Deze vakmannen zorgen voor de vakkundige plaatsing van jouw nieuwe keuken. Mocht je na een tijdje problemen hebben, zoals een scheefhangende keukendeur of een lekkende kraan, dan komt één van onze vier servicemonteurs dit oplossen.

 

Het voordeel aan het uitvoeren van de montage in eigen beheer is dat alle nodige informatie bij de monteur bekend is. Deze informatie wordt in onze interne systemen gemakkelijk overgebracht: de monteur heeft alles wat hij nodig heeft in zijn iPad staan. Hij weet precies welk onderdeel waarvoor is en waar hij op moet letten bij het plaatsen van de keuken. De ervaring met de manier van werken zorgt ervoor dat de monteur jouw nieuwe keuken efficiënt en vakkundig kan plaatsen. En omdat wij de montage zelf uitvoeren, kunnen we je hier ook 5 jaar montagegarantie op geven.

Service

 

We hebben het in dit blog al een paar keer benoemd, maar service staat bij ons erg hoog in het vaandel. Of dit nu voor, tijdens of na de plaatsing van jouw keuken is. Service is wat dat betreft een breed begrip, en wij willen dan ook service verlenen in de breedste zin van het woord. Dit betekent dat je met vragen altijd bij ons terecht kan, we meedenken waar het kan en dat wij pas tevreden zijn wanneer jij dat bent.

 

Goede service verlenen betekent echter niet dat wij foutloos zijn. Hoewel we er alles aan doen om fouten te voorkomen, kunnen we ons net als ieder ander bedrijf vergissen. Zo kan de monteur zich een keer verzagen, maar door leverproblemen bij een leverancier kan het ook zo zijn dat bijvoorbeeld de apparatuur niet compleet is. Zo’n situatie is niet ideaal, maar je kunt er op vertrouwen dat wij jou niet in de kou laten staan. De projectbegeleider staat in dit geval tot aan de oplevering van de keuken voor je klaar. Ontstaan er daarna problemen, zoals een vaatwasser die ermee ophoudt of een kras in het werkblad? Dan kun je altijd terecht bij onze serviceafdeling.

Een eerlijke prijs

 

Bij het bepalen van onze prijzen nemen wij al het bovenstaande mee. Voor de keukenkasten, apparatuur, werkbladen en accessoires die in jouw offerte staan hanteren we vaste verkoopprijzen. Hier komen de kosten voor montage en transport bij, om uiteindelijk op de totaalprijs van jouw keuken uit te komen. Dit is een eerlijke prijs; we gaan serieus met jouw keukenplannen om, en we spelen dan ook geen koehandel met jouw keuken.

 

De marges waarmee wij rekenen zijn nodig om de inkoopkosten te dekken, maar ook om ons hoge serviceniveau te waarborgen. Ook gaat er een deel naar kosten als huisvesting, onderhoud van de showroom en het wagenpark, salarissen van ons personeel, enzovoorts. Het gedeelte dat dan nog overblijft, is onze winst. Dit wordt grotendeels geïnvesteerd in de ontwikkeling van ons bedrijf, zodat we kunnen blijven groeien. In de afgelopen jaren is van de winstmarge bijvoorbeeld een groot deel van onze verbouwing betaald, maar hebben we ook nieuwe collega’s kunnen aannemen met het oog op de toekomst. Hierdoor kunnen we blijven inspireren, onze kennis vergroten en iedere dag een beetje beter worden, waar onze klanten uiteindelijk ook weer van profiteren.

Kiezen voor Velthuizen Keukens?

 

Door uit te leggen hoe onze prijs is opgebouwd, hopen we je duidelijk gemaakt te hebben wat ons onderscheidt van andere keukenwinkels. Kortgezegd betekent dit dat wij niet de goedkoopste zijn, omdat wij niet bezuinigen op kwaliteit en service. Wel mag je van ons een eerlijke prijs verwachten en alle aandacht die je nodig hebt.

 

Wil je echt ervaren of Velthuizen Keukens bij jou past? Kom eens langs in onze showroom! Of maak direct een afspraak met één van onze verkoopadviseurs. We vertellen je graag meer over onze prijsopbouw, maar natuurlijk inspireren we je veel liever met mooie kleuren en materialen!

Vraag het inspirerende magazine aan!

Magazine Velthuizen Keukens: Over de kook
Of maak direct een afspraak
Magazine Velthuizen Keukens: Over de kook