Scroll verder

“De mogelijkheden zijn eindeloos met een kunststof werkblad”

Een keuken met een kunststof werkblad?

 

Wij zijn jouw specialist!

 

Kunststof werkbladen zijn al jaren erg populair. De reden hierachter is dat dit type werkblad erg onderhoudsvriendelijk is, en je kunt alle kanten op wat kleur betreft. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een houtlook, zoals op de foto hierboven. Maar ook een betonlook of een meer neutrale uitstraling liggen binnen de mogelijkheden. En ook belangrijk: kunststof keukenbladen vallen in de lagere prijscategorie. Benieuwd of een kunststof werkblad iets voor jou is? Lees dan verder!

Waarom een kunststof werkblad?

 

Kunststof werkbladen, ook wel bekend als multiplex werkbladen, hebben verschillende voordelen. Zo kun je deze werkbladen in bijna elke kleur of decor verkrijgen, waardoor je eindeloos kunt combineren met de andere kleuren en stijlen in de keuken. Daarnaast zijn de bladen te combineren met een bijpassende rugwand, zodat je jouw keuken gemakkelijk schoonhoudt. De werkladen behoeven ook weinig onderhoud; regelmatig reinigen met zachte schoonmaakmiddelen volstaat. Ook de lage prijs is een belangrijk voordeel van kunststof werkbladen.

Aan de andere kant kennen kunststof keukenbladen ook een aantal nadelen. Zo adviseren wij altijd onderzetters te gebruiken bij hete pannen en alleen te snijden op snijplanken, omdat de werkbladen weinig hitte- en krasbestendig zijn. Het is bij een kunststof werkblad dus belangrijk om wat voorzichtiger te zijn, ook omdat het werkblad gevoeliger is voor stootschade.

 

Advies over het materiaal

 

Onze kunststof werkbladen komen van onze vaste leverancier Topline. Deze werkbladen worden technisch ook wel high pressure laminate genoemd, afgekort HPL. HPL-werkbladen zijn opgebouwd uit meerdere lagen met hars geïmpregneerd papier. Deze lagen bepalen de kleur van het keukenblad, het uiterlijk en de krasvastheid. Bij dagelijks gebruik zijn de werkbladen redelijk slijt- en krasbestendig, mits je geen hete pannen op het oppervlak zet en altijd een snijplank gebruikt. In de meeste gevallen doen zich geen problemen voor; niet voor niets is het kunststof werkblad één van de meest populaire werkbladen in Nederland.

 

Kunststof werkblad: advies en montage

 

Bekijk onze werkwijze, waarin we bij iedere stap garanderen betrokken te zijn. Dankzij het 3D-ontwerp dat wij maken op basis van jouw wensen, krijg je vanzelf een goed beeld van je toekomstige keuken. Zo zie je ook eenvoudig of deze keuken past bij de rest van je huis. Het 3D-beeld van het ontwerp presenteren we in onze beamerruimte. Dát maakt jouw keuken pas levensecht. Bovendien zijn we trots op onze service. Onze eigen monteurs plaatsen je keuken met de grootste zorg. Gaat er toch iets fout of merk je na een tijdje dat er iets stuk is? Wij staan altijd voor je klaar. Welkom bij Velthuizen Keukens!

Een kunststof werkblad, iets voor jou?
Maak snel een afspraak!

"Ik denk graag mee over de opstelling en materialen voor jouw keuken!"


Mark Adviseur

Vraag het inspirerende magazine aan!

Magazine Velthuizen Keukens: Over de kook
Of maak direct een afspraak
Magazine Velthuizen Keukens: Over de kook