“De mogelijkheden zijn eindeloos met een kunststof werkblad”

Een keuken met een kunststof werkblad?

Wij zijn jouw specialist!

Kunststof werkbladen zijn al jaren erg populair. De reden hierachter is dat dit type werkblad erg onderhoudsvriendelijk is, en je kunt alle kanten op wat kleur betreft. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een houtlook, zoals op de foto hierboven. Maar ook een betonlook of een meer neutrale uitstraling liggen binnen de mogelijkheden. En ook belangrijk: kunststof keukenbladen vallen in de lagere prijscategorie. Benieuwd of een kunststof werkblad iets voor jou is? Lees dan verder!

Het verhaal van Velthuizen Keukens…

Op een avond zaten Bert en Johan bij elkaar en bespraken ze hoe het zou zijn samen een keukenzaak te starten. Niet echt serieus, meer een fantasie.

Johan: ‘Totdat we een aantal weken onafhankelijk van elkaar toch op zoek zijn gegaan naar een locatie en de plannen verder uitgewerkt hadden. Toen wisten we; hier moeten we wat mee doen!

‘Samen voelden we echt de innerlijke drive samen dingen beter en anders te doen. Johan meer keuken technisch en ik puur bedrijfsmatig. Oprecht voor de klant staan, daar gingen we voor. Nu terugkijken en zien dat het met vallen en opstaan ook echt beter kán maakt ons meer dan tevreden.’

Bert en Johan van Velthuizen - Velthuizen Keukens Velthuizen Keukens - Team Verkoopadviseurs - Velthuizen Keukens Orderverwerking - Velthuizen Keukens

Van oude boerderij tot prachtig woonhuis

In het buitengebied van Scherpenzeel staat de mooie woning inclusief landelijke keuken van de familie Van den Broek. Van oude boerderij omgetoverd...


Bekijk de foto's

“De begeleiding van Velthuizen Keukens tijdens het hele proces was uitstekend!”

Waarom een kunststof werkblad?

Kunststof werkbladen, ook wel bekend als multiplex werkbladen, hebben verschillende voordelen. Zo kun je deze werkbladen in bijna elke kleur of decor verkrijgen, waardoor je eindeloos kunt combineren met de andere kleuren en stijlen in de keuken. Daarnaast zijn de bladen te combineren met een bijpassende rugwand, zodat je jouw keuken gemakkelijk schoonhoudt. De werkladen behoeven ook weinig onderhoud; regelmatig reinigen met zachte schoonmaakmiddelen volstaat. Ook de lage prijs is een belangrijk voordeel van kunststof werkbladen.

Aan de andere kant kennen kunststof keukenbladen ook een aantal nadelen. Zo adviseren wij altijd onderzetters te gebruiken bij hete pannen en alleen te snijden op snijplanken, omdat de werkbladen weinig hitte- en krasbestendig zijn. Het is bij een kunststof werkblad dus belangrijk om wat voorzichtiger te zijn, ook omdat het werkblad gevoeliger is voor stootschade.

Advies over het materiaal

Onze kunststof werkbladen komen van onze vaste leverancier Topline. Deze werkbladen worden technisch ook wel high pressure laminate genoemd, afgekort HPL. HPL-werkbladen zijn opgebouwd uit meerdere lagen met hars geïmpregneerd papier. Deze lagen bepalen de kleur van het keukenblad, het uiterlijk en de krasvastheid. Bij dagelijks gebruik zijn de werkbladen redelijk slijt- en krasbestendig, mits je geen hete pannen op het oppervlak zet en altijd een snijplank gebruikt. In de meeste gevallen doen zich geen problemen voor; niet voor niets is het kunststof werkblad één van de meest populaire werkbladen in Nederland.

Kunststof werkblad: advies en montage

Bekijk onze werkwijze, waarin we bij iedere stap garanderen betrokken te zijn. Dankzij het 3D-ontwerp dat wij maken op basis van jouw wensen, krijg je vanzelf een goed beeld van je toekomstige keuken. Zo zie je ook eenvoudig of deze keuken past bij de rest van je huis. Het 3D-beeld van het ontwerp presenteren we in onze beamerruimte. Dát maakt jouw keuken pas levensecht. Bovendien zijn we trots op onze service. Onze eigen monteurs plaatsen je keuken met de grootste zorg. Gaat er toch iets fout of merk je na een tijdje dat er iets stuk is? Wij staan altijd voor je klaar. Welkom bij Velthuizen Keukens!

Kunststof werkblad Kunststof keukenblad Kunststof werkblad Kunststof keukenblad

Een kunststof werkblad, iets voor jou?Maak snel een afspraak!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

“Wij denken graag mee over het ontwerp en materialen!”