Scroll verder

“Een betonnen werkblad is stoer en robuust“

Een keuken met een betonnen werkblad?

 

Wij zijn jouw specialist!

 

Op zoek naar een keuken met een robuust en stoer karakter? Dan is een betonnen werkblad een interessante optie. Naast de industriële uitstraling van beton is dit materiaal ook stootvast en goed bestand tegen hitte. Daarnaast is een betonnen keukenblad zeer duurzaam. Dit natuurlijke materiaal past is verschillende soorten keukens; niet alleen in industriële keukens en landelijke keukens, maar ook in een moderne keuken. Benieuwd of een betonnen werkblad iets voor jou is? Lees dan verder!

Waarom een betonnen werkblad?

 

Met een betonnen werkblad breng je robuustheid in je keuken. Het natuurlijke materiaal zorgt voor sfeer en kan je keuken echt ‘maken’. Beton heeft daarbij verschillende functionele producteigenschappen. Zo is het erg sterk en bestemd tegen stoten. Daarnaast is een betonnen keukenblad hittebestendig en slijtvast. Doordat onze betonnen werkbladen geïmpregneerd worden en een waslaag krijgen, is dit type keukenblad ook goed te onderhouden.

Omdat beton een natuurproduct is, is het erg vatbaar voor vlekken, oliën, vetten en zuren. Deze geven het werkblad een doorleefd karakter. Daarnaast kunnen binnen enkele weken haar- en krimpscheurtjes ontstaan, en na langere tijd kunnen ook luchtbelletjes naar de oppervlakte komen. Deze luchtbellen ontstaan soms bij het mengen van het beton, en vallen onder de unieke eigenschappen van dit natuurproduct. Toch niet zo’n fan van het doorleefde karakter van beton? Met andere typen werkbladen, zoals composiet, keramiek, kunststof en Sima Core, kun je ook een betonlook creëren.

 

Advies over het materiaal

 

Onze betonnen werkbladen komen uit de regio; ze worden namelijk geproduceerd door Hillstones uit Barneveld. Het beton wordt gemaakt door zand, cement, water en pigment te mengen. Dit mengsel wordt vervolgens in een bekisting gegoten, zodat het kan uitharden. Wanneer dit proces voltooid is, wordt het beton geschuurd, geïmpregneerd en krijgt het een waslaag. Tijdens het harden krimpt het beton, waardoor krimpscheurtjes kunnen ontstaan. Ook kunnen tijdens het mengen luchtbellen ontstaan, welke na verloop van tijd naar de oppervlakte komen en eventueel open kunnen gaan.

 

Betonnen werkblad: advies en montage

 

Bekijk onze werkwijze, waarin we bij iedere stap garanderen betrokken te zijn. Dankzij het 3D-ontwerp dat wij maken op basis van jouw wensen, krijg je vanzelf een goed beeld van je toekomstige keuken. Zo zie je ook eenvoudig of deze keuken past bij de rest van je huis. Het 3D-beeld van het ontwerp presenteren we in onze beamerruimte. Dát maakt jouw keuken pas levensecht. Bovendien zijn we trots op onze service. Onze eigen monteurs plaatsen je keuken met de grootste zorg. Gaat er toch iets fout of merk je na een tijdje dat er iets stuk is? Wij staan altijd voor je klaar. Welkom bij Velthuizen Keukens!

Een betonnen werkblad, iets voor jou?
Maak snel een afspraak!

“Ik denk graag met je mee over de juiste materialen voor je nieuwe keuken!”


Dennis Adviseur

Vraag het inspirerende magazine aan!

Magazine Velthuizen Keukens: Over de kook
Of maak direct een afspraak
Magazine Velthuizen Keukens: Over de kook