Scroll verder

“Een graniet werkblad is natuurlijk, krasvast en robuust“

Een keuken met een graniet werkblad?

 

Wij zijn jouw specialist!

 

Granieten keukenbladen komen voor in veel verschillende type keukens. Met een werkblad van graniet breng je een 100% natuurproduct in je keuken, met een unieke en robuuste uitstraling. Granieten werkbladen zijn daarnaast sterk en goed bestemd tegen krassen. Ook zijn er verschillende kleurstellingen beschikbaar. Benieuwd of een graniet werkblad iets voor jou is? Lees dan verder!

Waarom een graniet werkblad?

 

Een granieten werkblad past in verschillende soorten keukens. Je kunt je keuken een robuust tintje geven, of juist je robuuste keuken compleet maken met een keukenblad van graniet. Daarnaast kun je ook qua kleur verschillende kanten op; er is keuze in voornamelijke zwarte, witte en bruine tinten. Wat materiaal betreft is graniet ook zeker geen slechte keuze. Dankzij de natuurlijke aard is een graniet werkblad erg sterk en bestendig tegen krassen. Daarnaast is een graniet keukenblad goed te onderhouden.

 

Daartegenover zorgt de natuurlijke aard van graniet ervoor dat het materiaal vatbaarder is voor vlekken. Rode wijn kan bijvoorbeeld voor blijvende schade zorgen. Daarnaast is een graniet werkblad gevoelig voor plotselinge, extreme temperatuurswisselingen. Hierdoor kan thermoshock ontstaan, wat kan leiden tot een breuk in het blad. En omdat graniet een natuurproduct is, kunnen afwijkingen in kleur en structuur voorkomen. Dit moet je zeker overwegen in je keuze, al geeft dit je keuken volgens ons juist een uniek karakter!

 

Advies over het materiaal

 

Onze granieten werkbladen worden geleverd door onze vaste leverancier Topline (m.u.v. Velthuizen Select). Graniet bestaat uit verschillende natuurlijke mineraalsoorten, en deze mineralen zorgen voor de kleuren in het blad. De herkomst van het graniet speelt hierbij een grote rol: iedere streek geeft het graniet een aantal kenmerkende eigenschappen. Graniet is erg hard en massief, waardoor het ook erg kras- en stootbestendig is. Bij Velthuizen Keukens zijn granieten werkbladen altijd minimaal 20 millimeter dik. Dunnere werkbladen zijn goedkoper, maar voldoen niet aan onze kwaliteitseisen. Qua prijs kun je graniet vergelijken met composiet. Een goedkoper, maar minder natuurlijk alternatief is een werkblad van kunststof.

 

Graniet werkblad: advies en montage

 

Bekijk onze werkwijze, waarin we bij iedere stap garanderen betrokken te zijn. Dankzij het 3D-ontwerp dat wij maken op basis van jouw wensen, krijg je vanzelf een goed beeld van je toekomstige keuken. Zo zie je ook eenvoudig of deze keuken past bij de rest van je huis. Het 3D-beeld van het ontwerp presenteren we in onze beamerruimte. Dát maakt jouw keuken pas levensecht. Bovendien zijn we trots op onze service. Onze eigen monteurs plaatsen je keuken met de grootste zorg. Gaat er toch iets fout of merk je na een tijdje dat er iets stuk is? Wij staan altijd voor je klaar. Welkom bij Velthuizen Keukens!

Een graniet werkblad, iets voor jou?
Maak snel een afspraak!

"Ik help je graag bij jouw werkbladkeuze!"


Ricardo Adviseur