“Een graniet werkblad is natuurlijk, krasvast en robuust

Een keuken met een graniet werkblad?

Wij zijn jouw specialist!

Granieten keukenbladen komen voor in veel verschillende type keukens. Met een werkblad van graniet breng je een 100% natuurproduct in je keuken, met een unieke en robuuste uitstraling. Granieten werkbladen zijn daarnaast sterk en goed bestemd tegen krassen. Ook zijn er verschillende kleurstellingen beschikbaar. Benieuwd of een graniet werkblad iets voor jou is? Lees dan verder!

Het verhaal van Velthuizen Keukens…

Op een avond zaten Bert en Johan bij elkaar en bespraken ze hoe het zou zijn samen een keukenzaak te starten. Niet echt serieus, meer een fantasie.

Johan: ‘Totdat we een aantal weken onafhankelijk van elkaar toch op zoek zijn gegaan naar een locatie en de plannen verder uitgewerkt hadden. Toen wisten we; hier moeten we wat mee doen!

‘Samen voelden we echt de innerlijke drive samen dingen beter en anders te doen. Johan meer keuken technisch en ik puur bedrijfsmatig. Oprecht voor de klant staan, daar gingen we voor. Nu terugkijken en zien dat het met vallen en opstaan ook echt beter kán maakt ons meer dan tevreden.’

Bert en Johan van Velthuizen - Velthuizen Keukens Velthuizen Keukens - Team Verkoopadviseurs - Velthuizen Keukens Projectbegeleiding - Velthuizen Keukens

Velthuizen Select

Naast het ‘normale’ assortiment in granieten werkbladen bieden wij ook exclusieve kleuren en structuren aan. Deze werkbladen zijn uniek in Nederland. Onze adviseurs informeren je graag verder over Velthuizen Select!


Velthuizen Select: unieke kleuren en structuren”

Waarom een graniet werkblad?

Een granieten werkblad past in verschillende soorten keukens. Je kunt je keuken een robuust tintje geven, of juist je robuuste keuken compleet maken met een keukenblad van graniet. Daarnaast kun je ook qua kleur verschillende kanten op; er is keuze in voornamelijke zwarte, witte en bruine tinten. Wat materiaal betreft is graniet ook zeker geen slechte keuze. Dankzij de natuurlijke aard is een graniet werkblad erg sterk en bestendig tegen krassen. Daarnaast is een graniet keukenblad goed te onderhouden.

Daartegenover zorgt de natuurlijke aard van graniet ervoor dat het materiaal vatbaarder is voor vlekken. Rode wijn kan bijvoorbeeld voor blijvende schade zorgen. Daarnaast is een graniet werkblad gevoelig voor plotselinge, extreme temperatuurswisselingen. Hierdoor kan thermoshock ontstaan, wat kan leiden tot een breuk in het blad. En omdat graniet een natuurproduct is, kunnen afwijkingen in kleur en structuur voorkomen. Dit moet je zeker overwegen in je keuze, al geeft dit je keuken volgens ons juist een uniek karakter!

Graniet werkblad Graniet keukenblad met groeven Graniet werkblad met groeven Granieten keuken

De combinatie tussen houten fronten en houten vloer heeft goed uitgepakt.

“Het leuke van deze eiken keuken is de combinatie van verschillende onderdelen. Zo hebben we de grepen speciaal laten bestellen en heeft onze...


Bekijk de foto's

“Ontzettend tevreden over de service van Velthuizen Keukens”

Advies over het materiaal

Onze granieten werkbladen worden geleverd door onze vaste leverancier Topline (m.u.v. Velthuizen Select). Graniet bestaat uit verschillende natuurlijke mineraalsoorten, en deze mineralen zorgen voor de kleuren in het blad. De herkomst van het graniet speelt hierbij een grote rol: iedere streek geeft het graniet een aantal kenmerkende eigenschappen. Graniet is erg hard en massief, waardoor het ook erg kras- en stootbestendig is. Bij Velthuizen Keukens zijn granieten werkbladen altijd minimaal 20 millimeter dik. Dunnere werkbladen zijn goedkoper, maar voldoen niet aan onze kwaliteitseisen. Qua prijs kun je graniet vergelijken met composiet. Een goedkoper, maar minder natuurlijk alternatief is een werkblad van kunststof.

Graniet werkblad: advies en montage

Bekijk onze werkwijze, waarin we bij iedere stap garanderen betrokken te zijn. Dankzij het 3D-ontwerp dat wij maken op basis van jouw wensen, krijg je vanzelf een goed beeld van je toekomstige keuken. Zo zie je ook eenvoudig of deze keuken past bij de rest van je huis. Het 3D-beeld van het ontwerp presenteren we in onze beamerruimte. Dát maakt jouw keuken pas levensecht. Bovendien zijn we trots op onze service. Onze eigen monteurs plaatsen je keuken met de grootste zorg. Gaat er toch iets fout of merk je na een tijdje dat er iets stuk is? Wij staan altijd voor je klaar. Welkom bij Velthuizen Keukens!

Granieten spoelbak Graniet keukenblad Landelijke keuken Keukenblad graniet

Een graniet werkblad, iets voor jou?Maak snel een afspraak!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

“Wij denken graag mee over het ontwerp en materialen!”