Scroll verder

Het einde van de afzuigkap met de afzuigsystemen van BORA”

BORA is dé pionier op het gebied van kookveldafzuiging. In 2006 verkreeg het Duitse bedrijf het patent op het integreren van de afzuiging in de kookplaat, en sindsdien heeft BORA zich gestaag doorontwikkeld. Volgens Willi Bruckbauer, oprichter van BORA, passen afzuigkappen niet in de moderne keuken. Zo beperken ze de vormgeving van de keuken en zijn ze weinig effectief. Volgens deze visie ontwikkeld BORA afzuigsystemen die voldoen aan de hoogste technische en esthetische eisen. De kookdampen- en geurtjes krijgen geen kans om op te stijgen, omdat ze direct waar ze ontstaan weggezogen worden. Het principe: een dwarsstroming die groter is dan de stijgsnelheid van de kookdampen.

BORA: de voordelen van de pionier in geïntegreerde afzuiging

 

 

De kookveldafzuigingsystemen van BORA kenmerken zich door een aantal voordelen. De belangrijkste eigenschap is natuurlijk het schoonhouden van de lucht. Doordat de BORA-apparaten de geur- en vetdeeltjes rechtstreeks uit het kookgerei halen, krijgen de kookdampen geen kans om zich door de keuken te verspreiden. Doordat er geen afzuigkap op ooghoogte hangt, heb je ook vrij en onbelemmerd zicht. Zo hoef je niet meer bang te zijn om je hoofd te stoten en heb je geen last meer van de damp. Dat komt ook door de effectiviteit van de BORA-technologie: op hoofdhoogte kom je geen vieze luchtjes meer tegen.

 

BORA heeft haar apparaten daarnaast ook energie-efficiënt gemaakt. Zo zorgt de moderne, energiebesparende motor voor de best mogelijke prestaties. Daarnaast zorgt een recirculatiesysteem ervoor dat de lucht gereinigd wordt en vervolgens weer terug wordt geblazen in de keuken, waardoor je geen warmte verliest. Luchtafvoer naar buiten is ook mogelijk; doordat de energiezuinige BORA Ecotube met een intelligente stromingstechniek werkt, wordt er minder warme lucht uit het huis geblazen.

 

BORA in onze showroom

 

Wil je de afzuigsystemen van BORA in het echt zien? Dat kan! In onze showroom, waaronder in de showroomkeuken Stardust, kom je een kookplaat met geïntegreerde afzuiging van BORA tegen. Benieuwd hoe we de kookveldafzuiging van BORA in jouw keuken kunnen toepassen? Maak dan een afspraak!

Wil jij ook BORA

in jouw nieuwe keuken?

Maak een afspraak met Niels!

"Ik adviseer je graag over de kookveldafzuigsystemen van BORA!"


Niels Adviseur

Vraag ons gratis magazine aan!

Of maak een afspraak