“Een composiet werkblad is stijlvol, maar ook krasvast

Een keuken met een composiet werkblad?

Wij zijn jouw specialist!

Dankzij de vele positieve eigenschappen wordt het composiet werkblad steeds populairder. Zo is dit blad erg hygiënisch, watervast en in grote mate bestendig tegen krassen en stoten. Daarnaast zijn keukenbladen van composiet in veel verschillende kleuren en structuren te leveren, waardoor composiet in de meeste keukens een goede optie is. Benieuwd of een composiet werkblad iets voor jou is? Lees dan verder!

Het verhaal van Velthuizen Keukens…

Op een avond zaten Bert en Johan bij elkaar en bespraken ze hoe het zou zijn samen een keukenzaak te starten. Niet echt serieus, meer een fantasie.

Johan: ‘Totdat we een aantal weken onafhankelijk van elkaar toch op zoek zijn gegaan naar een locatie en de plannen verder uitgewerkt hadden. Toen wisten we; hier moeten we wat mee doen!

‘Samen voelden we echt de innerlijke drive samen dingen beter en anders te doen. Johan meer keuken technisch en ik puur bedrijfsmatig. Oprecht voor de klant staan, daar gingen we voor. Nu terugkijken en zien dat het met vallen en opstaan ook echt beter kán maakt ons meer dan tevreden.’

Bert en Johan van Velthuizen - Velthuizen Keukens Velthuizen Keukens - Team Verkoopadviseurs - Velthuizen Keukens Projectbegeleiding - Velthuizen Keukens

Velthuizen Select

Naast het ‘normale’ assortiment in composiet werkbladen bieden wij ook exclusieve kleuren en structuren aan. Deze werkbladen zijn uniek in Nederland. Onze adviseurs informeren je graag verder over Velthuizen Select!


Velthuizen Select: unieke kleuren en structuren”

Waarom een composiet werkblad?

Composiet is een materiaal met verschillende voordelen. Qua stijlen kun je bijna alle kanten op; donker, wit of gekleurd, een egale of robuuste look, een ‘imitatie’ van marmer of graniet… De mogelijkheden zijn erg divers. Daarnaast heeft composiet een aantal positieve eigenschappen. De werkbladen zijn makkelijk in onderhoud; over het algemeen volstaan een sopje en een zachte doek. Daarnaast is het composiet keukenblad watervast, en ook bestendig tegen de meeste krassen en stoten.

Daarentegen is een composiet werkblad redelijk vatbaar voor vlekken. Vuil en vlekken moet je daarom zo snel mogelijk verwijderen, en zuurhoudende producten (zoals citroenen en sinaasappels) kun je beter niet op het werkblad laten liggen. Ook bij een plotselinge, extreme wijziging in temperatuur kan thermoshock ontstaan, waardoor een breuk kan ontstaan in het blad. Pas daarom altijd op met hete pannen en vloeistoffen zoals kokend water.

Composiet keukenblad Composiet werkblad Composiet werkblad Composiet keukenblad

Een mooi staaltje vakwerk in Zeist

"De familie Makkink verhuisde van Utrecht naar een mooie jaren '30 woning in Zeist. Aan de woning is een fantastische uitbouw gecreëerd. De bewoner...


Bekijk de foto's

“Dit is een keuken die je wel mooi moét vinden, alles klopt bij dit ontwerp!”

Advies over het materiaal

Onze vaste leverancier Topline zorgt voor de levering van onze composiet werkbladen (m.u.v. Velthuizen Select). Dit type composiet wordt ook wel Royal Stone genoemd. Royal Stone is een innovatief natuurproduct en bestaat voor 93% uit kwartsiet; minuscule gezuiverde zandkorrels waar kleurpigmenten en granietkorrels aan worden toegevoegd. De overige 7% bestaat uit polyesterhars, en onder hoge druk en temperatuur wordt dit samen tot plaatmateriaal gevormd. Onze composiet werkbladen zijn altijd minimaal 13 millimeter dik, zodat we een kwaliteitsniveau kunnen garanderen dat bij Velthuizen Keukens past. Wat prijs betreft is composiet vergelijkbaar met graniet. Een goedkoper alternatief zijn kunststof werkbladen.

Composiet werkblad: advies en montage

Bekijk onze werkwijze, waarin we bij iedere stap garanderen betrokken te zijn. Dankzij het 3D-ontwerp dat wij maken op basis van jouw wensen, krijg je vanzelf een goed beeld van je toekomstige keuken. Zo zie je ook eenvoudig of deze keuken past bij de rest van je huis. Het 3D-beeld van het ontwerp presenteren we in onze beamerruimte. Dát maakt jouw keuken pas levensecht. Bovendien zijn we trots op onze service. Onze eigen monteurs plaatsen je keuken met de grootste zorg. Gaat er toch iets fout of merk je na een tijdje dat er iets stuk is? Wij staan altijd voor je klaar. Welkom bij Velthuizen Keukens!

Composiet keukenblad Composiet werkblad Werkblad composiet Keukenblad composiet

Een composiet werkblad, iets voor jou?Maak snel een afspraak!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

“Wij denken graag mee over het ontwerp en materialen!”