Keramieken werkbladen bieden optimale bescherming tegen krassen, hitte en vlekken”

Een keuken met een keramiek werkblad?

Wij zijn jouw specialist!

Het keramieken keukenblad is relatief nieuw, maar wint snel aan populariteit. En dat is niet zo gek; een keramiek werkblad is hittebestendig, krasbestendig, vlekbestendig, watervast en onderhoudsarm. Daarnaast kun uit zowel donkere als lichte kleuren kiezen, en heb je ook de keuze uit verschillende structuren. Zo past een werkblad van keramiek in bijna iedere keuken. Benieuwd of een keramiek werkblad iets voor jou is? Lees dan verder!

Het verhaal van Velthuizen Keukens…

Op een avond zaten Bert en Johan bij elkaar en bespraken ze hoe het zou zijn samen een keukenzaak te starten. Niet echt serieus, meer een fantasie.

Johan: ‘Totdat we een aantal weken onafhankelijk van elkaar toch op zoek zijn gegaan naar een locatie en de plannen verder uitgewerkt hadden. Toen wisten we; hier moeten we wat mee doen!

‘Samen voelden we echt de innerlijke drive samen dingen beter en anders te doen. Johan meer keuken technisch en ik puur bedrijfsmatig. Oprecht voor de klant staan, daar gingen we voor. Nu terugkijken en zien dat het met vallen en opstaan ook echt beter kán maakt ons meer dan tevreden.’

Bert en Johan van Velthuizen - Velthuizen Keukens Velthuizen Keukens - Team Verkoopadviseurs - Velthuizen Keukens Projectbegeleiding - Velthuizen Keukens

Velthuizen Select

Naast het ‘normale’ assortiment in keramieken werkbladen bieden wij ook exclusieve kleuren en structuren aan. Deze werkbladen zijn uniek in Nederland. Onze adviseurs informeren je graag verder over Velthuizen Select!


Velthuizen Select: unieke kleuren en structuren”

Waarom een keramiek werkblad?

Met een keramiek werkblad kun je verschillende kanten op. Zo kun je gaan voor zwart of grijs, maar je kunt ook kiezen voor een beton-, koper- of cementlook. Je kunt zelfs voor een marmeren uitstraling kiezen. Eigenlijk zijn alle moderne en eigentijdse kleuren mogelijk. Het materiaal is niet zwaar, maar wel erg sterk. Een werkblad van keramiek is waterdicht, maar ook bestendig tegen krassen, hitte, zuren en vlekken. En ook wat betreft onderhoud is een keramiek werkblad erg fijn in gebruik; door de hoge dichtheid kun je voedsel op het aanrecht bereiden, en een sopje en een keukendoekje na afloop zijn doorgaans genoeg.

Omdat de laag bij keramieken werkbladen wat dunner (6 millimeter) en lichter is, is deze gevoeliger voor puntbelasting (belasting op één plek). Daarnaast zijn de randen scherfgevoelig, al heb je hier minder last van bij dikkere bladen. Mocht je twijfelen over deze nadelen, bekijk dan eens werkbladen van graniet, composiet, kunststof en sima core. Of nog beter, laat je informeren door onze adviseurs tijdens een afspraak!

Keramieke werkbladen Keramieke keukenbladen Werkblad keramiek Keramiek werkblad

Meer dan voldoende ruimte aan de grote familietafel!

"Wat een mooie sfeer in de open keuken van de familie Ten Broek! De woning is flink verbouwd, van boven naar beneden en van binnen naar buiten....


Bekijk de foto's

“Door de gekozen kleuren en materialen straalt de keuken rust uit”

Advies over materiaal

De keramieken werkbladen komen, m.u.v. Velthuizen Select werkbladen, uit de fabriek van Topline. Onze vaste leverancier stelt deze keukenbladen samen door klei, bindmiddel en kleurpigmenten te mengen en onder hoge temperatuur en druk te bakken. De toplaag is een print, waardoor veel keuzes in kleur en structuur mogelijk zijn. Door de natuurlijk materialen in keramiek is dit materiaal niet schadelijk voor het milieu en volledig recyclebaar. Een keramiek werkblad is niet alleen bestendig tegen krassen, hitte en vlekken, maar ook tegen UV-straling en vorst. Keramieken werkbladen zijn dus geschikt voor zowel binnen als buiten!

Keramiek werkblad: advies en montage

Bekijk onze werkwijze, waarin we bij iedere stap garanderen betrokken te zijn. Dankzij het 3D-ontwerp dat wij maken op basis van jouw wensen, krijg je vanzelf een goed beeld van je toekomstige keuken. Zo zie je ook eenvoudig of deze keuken past bij de rest van je huis. Het 3D-beeld van het ontwerp presenteren we in onze beamerruimte. Dát maakt jouw keuken pas levensecht. Bovendien zijn we trots op onze service. Onze eigen monteurs plaatsen je keuken met de grootste zorg. Gaat er toch iets fout of merk je na een tijdje dat er iets stuk is? Wij staan altijd voor je klaar. Welkom bij Velthuizen Keukens!

Werkblad keramiek Keramiek werkblad Keramiek keukenblad Keukenblad keramiek

Een keramiek werkblad, iets voor jou?Maak snel een afspraak!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

“Wij denken graag mee over het ontwerp en materialen!”