Scroll verder

Welk werkblad past bij mij?

Het werkblad is een belangrijk onderdeel van je keuken. Allereerst bepaalt het keukenblad grotendeels de uitstraling van je keuken. Zo creëer je met beton een robuuste look, met hout een landelijke sfeer, en met marmer een chique uitstraling. Maar de fysieke eigenschappen van het aanrechtblad zijn, zeker bij dagelijks gebruikt, minstens zo belangrijk. Denk hierbij aan de hitte-, kras-, en vlekbestendigheid. En ten slotte kan ook de prijs van het werkblad een bepalende rol spelen. In dit blog behandelen we onze meest verkochte werkbladen, zodat we de lastige keuze voor een aanrechtblad wat kunnen vergemakkelijken.

Kunststof werkbladen: divers en onderhoudsvriendelijk

 

Kunststof werkbladen staan ook wel bekend als multiplex werkbladen. Met kunststof kun je allerlei kanten op. Dit type keukenblad is namelijk in bijna iedere kleur of decor te verkrijgen. Een kunststof aanrechtblad past daardoor in bijna iedere stijl keuken. Werkbladen van multiplex zijn goed bestendig tegen vlekken en zuren, en dit type aanrechtblad is ook makkelijk schoon te maken. Daarentegen is de hitte- en krasbestendigheid van kunststof werkbladen vrij laag. Over het algemeen vallen kunststof werkbladen in de lagere prijscategorie.

 

Klik hier voor meer informatie over kunststof werkbladen

Composiet werkblad in een witte kleur
Dun werkblad van composiet

De degelijkheid van het composiet werkblad

 

Wat kleuren betreft heb je met keukenbladen van composiet minder keuze dan bij kunststof werkbladen. Toch valt er nog genoeg te kiezen, met name in witte, grijze en zwarte tinten. Daarnaast kun je ook variëren in de structuur van het blad. Composiet aanrechtbladen zijn redelijk vatbaar voor vlekken, al is dit materiaal over het algemeen wel goed te onderhouden. Daarnaast is composiet vrij krasbestendig, al kun je beter wel een snijplank gebruiken als je vlees of groenten gaat snijden. Voor composiet gelden verschillende prijsgroepen, afhankelijk van de kleur en specifieke eigenschappen van het type composiet.

 

Meer weten over composiet werkbladen? Klik dan hier

Robuust en stoer: granieten werkbladen

 

De natuurlijke aard van graniet maakt dit type keukenblad erg speciaal. Vaak zorgt een aanrechtblad van graniet dan ook voor een bepaalde mate van robuustheid. Met graniet kun je daardoor gedurfde keuzes maken in stijlen, maar je kunt ook voor zekerheid kiezen in een stoere keuken. De meeste granieten werkbladen hebben zwarte tinten, maar witte en bruine kleuren zijn ook mogelijk. Omdat graniet een natuurproduct is, is het materiaal vatbaarder voor vlekken. Afwijkingen in kleur en structuur zullen ook vaker voorkomen. Daar tegenover staat de krasbestendigheid van graniet, welke vrij hoog is. De prijzen van granieten keukenbladen zijn afhankelijk van de prijsgroep waartoe een bepaalde kleur of structuur behoord.

 

Is een granieten werkblad iets voor jou? Klik hier voor meer informatie

Moderne keuken met een keramiek werkblad
Keramiek werkblad met een marmerlook

Hitte-, kras- en vlekbestendig: een werkblad van keramiek

 

Bij werkbladen van keramiek staan de producteigenschappen centraal. De hitte- en krasbestendigheid is bij geen enkel ander keukenblad zo hoog, en ook de vlekbestendigheid is bijna ongeëvenaard. Keramieken aanrechtbladen zijn daarentegen wel gevoeliger voor puntbelasting (belasting op één plek), en de scherfgevoeligheid is relatief hoog. Wat stijlen betreft kun je met keramiek verschillende kanten op. Een betonlook is mogelijk, evenals een koperen of marmeren uitstraling. Ook kun je kiezen voor een wat egalere look, in vrijwel iedere eigentijdse kleur. De prijs van keramieken keukenbladen varieert van relatief goedkoop tot prijzig. Onze adviseurs informeren je graag over de verschillende opties!

 

Alles over keramieken werkbladen vind je hier

Een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding met het Sima Core werkblad

 

Sima Core is voor de meeste mensen relatief onbekend. Ondanks dat is Sima Core in veel verschillende keukens toe te passen, omdat het materiaal in veel verschillende kleuren en structuren te maken is. Het stevige materiaal is bijvoorbeeld in een houten of betonsfeer te vervaardigen, maar je kunt ook gaan voor een marmeren of egale look. Een van de belangrijkste voordelen van Sima Core keukenbladen is de vlekbestendigheid en onderhoudsvriendelijkheid van het materiaal. De bestendigheid tegen hitte en krassen is aan de andere kant wat lager. Over het algemeen valt dit type materiaal in de lagere prijsklasse.

 

Meer informatie over Sima Core werkbladen is hier te vinden

RVS werkbladen: vlekbestendig met een chique uitstraling

 

Roestvrijstalen werkbladen worden vaak in keukens van restaurants gebruikt, vanwege de hoge mate van onderhoudsvriendelijkheid en hittebestendigheid. Maar roestvrijstalen keukenbladen zijn ook goed toe te passen in particuliere keukens, want met RVS kun je een chique sfeer creëren. Wat designs betreft heb je de keuze uit onder andere geborsteld en warmgewalst RVS. Je kunt dus met name met de structuur variëren. Roestvrijstalen aanrechtbladen zijn wat minder krasbestendig dan andere typen werkbladen, al kun je dit met geborsteld RVS goed verbloemen. Werkbladen van roestvrijstaal vallen doorgaans in de wat duurdere prijscategorieën.

 

Klik hier voor meer informatie over RVS werkbladen

Zwarte keuken met een marmeren werkblad
Chique werkblad van marmer

Luxe in huis met een marmeren werkblad

 

Keukens met marmeren werkbladen worden vaak erg goed beoordeeld. Dit materiaal straalt luxe uit, en geeft je keuken hiermee een unieke uitstraling. Daarnaast is elk stukje marmer anders, wat je keuken écht buitengewoon maakt. Marmeren werkbladen zijn in verschillende kleuren te verkrijgen, vaak met zwarte, bruine of witte tinten. De aders die het marmer zo kenmerkend maken kunnen nadrukkelijk aanwezig zijn, of juist wat minder; de keuze is aan jou. Marmer krijgt naar verloop van tijd wel een doorleefd karakter. Je kunt sporen gaan zien van krassen en vlekken. Wat prijs betreft behoord marmer tot de hogere prijsklasse.

 

Is een marmeren werkblad iets voor jou? Klik hier voor meer informatie

Landelijke keuken met een werkblad van beton
Betonnen werkblad van Hillstones

Natuurlijk en hittebestendig: een werkblad van beton

 

Het laatste werkblad dat we behandelen is het betonnen werkblad. Een keukenblad van beton is in meerdere stijlen keukens goed toe te passen. De natuurlijke aard van het materiaal geeft je keuken een robuuste sfeer. Qua kleuren heb je keuze tussen verschillende grijstinten, variërend van erg licht tot bijna zwart. Beton is sterk en goed bestemd tegen krassen. Ook is een betonnen aanrechtblad erg hittebestendig. Door de natuurlijke eigenschappen van beton is het materiaal wel vatbaar voor vlekken. Naar verloop van tijd zal een betonnen werkblad een doorleefd karakter krijgen. Ook kunnen scheurtjes in het blad ontstaan. Dit komt omdat het beton uitzet tijdens het verhardingsproces, en omdat luchtbelletjes naar boven kunnen komen. Een werkblad van beton is doorgaans relatief prijzig in vergelijking met de meeste andere typen werkbladen.

 

Alles voor betonnen werkbladen vind je hier

Vraag het inspirerende magazine aan!

Magazine Velthuizen Keukens: Over de kook
Of maak direct een afspraak
Magazine Velthuizen Keukens: Over de kook