Scroll verder

Keukenkraan saai? Niet met deze kleuren!

Hoe ziet een standaard keukenkraan er volgens jou uit? Als je op Google ‘keukenkraan’ intypt zie je bijna alleen maar kranen in de kleur RVS. De keuze voor een keukenkraan lijkt dus ook voor de hand liggend en misschien zelfs saai. Niets is echter minder waar, want een keukenkraan kan jouw nieuwe keuken juist nét dat beetje extra geven! In de praktijk kiezen onze klanten veel verschillende kleuren keukenkranen, van RVS tot zwart en van wit tot koperkleurig. Ook wat betreft vorm en bediening zijn er vele mogelijkheden, maar daar richten we ons een andere keer op. We nemen je graag mee in de wereld van keukenkranen!

RVS Quooker met ronde uitloop
Keukenkraan in de kleur chroom

Zilveren keukenkranen

 

Uiteraard beginnen we met de RVS keukenkraan. Hoewel deze zilverkleurige kraan aan populariteit verliest door de opkomst van andere kleuren kranen, blijft de RVS kraan een veel gemaakte keuze. En dat is niet vreemd, want RVS is met heel veel kleuren te combineren. Een RVS kraan past dan ook in veel verschillende typen keukens, waaronder moderne keukens en industriële keukens. Daarnaast heeft RVS uitstekende materiaaleigenschappen. Ben je op zoek naar een zilveren kleur die net iets meer opvalt? Dan is een kraan in de kleur chroom een goede optie. Chromen keukenkranen vallen net wat meer op en geven jouw keuken iets meer shine.

Zwarte Quooker met ronde uitloop
Zwarte keukenkraan met RVS spoelbak

Zwarte keukenkranen

 

Zwarte keukenkranen zijn inmiddels zo populair dat het eigenlijk geen trend meer te noemen is. Overigens geldt dat niet alleen voor kranen, want zwarte fronten komen ook steeds vaker terug in onze keukenontwerpen, net als matzwarte apparaten (zoals die in de Mooi Samen Lijn van Pelgrim). Een zwarte keukenkraan is een goede keuze in bijna iedere keuken, want zwart kun je met bijna iedere kleur combineren. Zo kan een zwarte kraan mooi opgaan in een zwarte keuken, maar juist ook contrasteren tegen lichtere kleuren. Daarnaast is in combinatie met de spoelbak van alles mogelijk; de één gaat voor alles in het zwart, de ander kiest voor een ‘standaard’ RVS spoelbak.

 

Voor wie matzwart inmiddels te standaard vindt worden, maar wel die kant op wil met zijn of haar keukenkraan, hebben we de kleur gun metal. Deze kleur vind je terug in onze showroomkeuken Snow en is te combineren met een spoelbak in dezelfde kleur.

Witte keukenkraan in showroomkeuken Laguna
Witte keukenkraan met vierkante uitloop

Witte keukenkranen

 

Een stuk minder populair is de witte keukenkraan. Daarmee is het een uitgesproken keuze, al zie je dat niet vaak terugkomen in de keuken. Witte keukenkranen worden namelijk in de meeste gevallen toegepast in witte keukens, voor een minimalistisch effect. In tegenstelling tot zwarte kranen wordt de witte keukenkraan vaak niet contrasterend gebruikt. Een witte kraan is goed te combineren met lichte kleuren. Zo hebben wij deze toegepast op een lichtgrijs werkblad in onze showroomkeuken Laguna, maar de witte keukenkraan combineert ook mooi met lichte houttinten.

Bronzen keukenkraan
Gouden Quooker

Koper, goud en meer

 

Een zilveren of witte kraan is dus vaak geen eyecatcher, en een zwarte keukenkraan kan al iets meer opvallen. Wil je dat jouw kraan een echte blikvanger wordt? Kies dan voor een kraan met een uitgesproken kleur als koper, goud of messing. Deze kleuren zijn vaak goed te combineren met zwart of wit, en springen dan ook echt uit de meeste keukenontwerpen. Een mooi voorbeeld is de keuken van de familie De Lange, waar voor een gouden Quooker is gekozen. De koperen kraan van de familie Makkink valt juist wat minder op door de groene muur, maar blijft wel dé eyecatcher van de keuken.

 

Met kleuren als koper en goud creëer je al snel een bepaalde sfeer in jouw keuken. Gouden keukenkranen zorgen voor een gevoel van luxe, wat bronzen kranen ook kunnen creëren. Keukenkranen in de kleuren koper en messing geven jouw keuken een stoere uitstraling, en passen goed in robuuste keukens en landelijke keukens.

Twee zwarte keukenkranen

Waar let je nog meer op?

 

Zoals gezegd heb je ook veel opties wat betreft de vorm en de bediening van de kranen. Zo heb je keukenkranen met een ronde uitloop, een vierkante of een rechte, waarbij de hoogte van de kraan ook nog eens flink kan variëren. Qua bediening heb je grofweg twee opties: eenhendelkranen en kranen met twee knoppen (die aan de kraan of in het werkblad bevestigd zijn). Er is dus veel keuze qua design!

 

Daarnaast wil je misschien wel de beschikking hebben over kokend water uit jouw keukenkraan. Quooker is natuurlijk de bekendste leverancier van kokendwaterkranen, en biedt (afhankelijk van het model) keuze uit de kleuren chroom, RVS, zwart, messing patina en goud. Als je ook de beschikking wilt over bruisend en gefilterd water is de Quooker CUBE de perfecte oplossing.

 

Mogen wij je helpen bij de keuze voor de kraan in jouw nieuwe keuken? Maak een afspraak met één van onze adviseurs!

Vraag het gratis magazine aan!

Magazine Velthuizen Keukens: Over de kook
Of maak direct een afspraak
Magazine Velthuizen Keukens: Over de kook