Scroll verder

Zwarte keuken

“Ontdek de zwarte keuken die bij jouw wensen past”

Op zoek naar een zwarte keuken?

 

Ben je op zoek naar een nieuwe keuken die echt opvalt? Overweeg dan om voor een zwarte keuken te kiezen. Zwarte keukens zijn al jarenlang een trend en nog steeds 1 van de meest gewilde opties voor een keukenontwerp. En dat is geen toeval. Een zwarte keuken biedt een tal van voordelen die ze tot een ideale keuze maken voor elke woning. Wil je ontdekken of een zwarte keuken ook voor jouw keukenruimte de ideale match is? Lees dan snel verder…

Zwarte keuken voor elke woonstijl

 

Zwart is een kleur die nooit uit de mode raakt. Is jouw woonstijl modern, industrieel of meer landelijk? Een zwarte keuken past altijd. Je kunt voor een volledig zwarte keuken gaan waar zowel de fronten, werkblad en accessoires zijn toegepast in zwart.

 

Een mooi voorbeeld hiervan is de moderne keuken van de familie Van den Berg. Vind je dat te somber? Kijk dan eens wat de toevoeging van houten materialen en een licht werkblad doet bij de zwarte eilandkeuken van de familie Duinkerke. Ook bij de familie Harmsen zie je wat hout met een zwarte keuken doet. Hier is hout en zwart op een subtiele manier toegepast.

 

Bekijk hier meer keukeninspiratie in dezelfde stijl

Zwart werkblad

 

Een zwarte keuken én een zwart werkblad saai? Zeker niet! Zwarte werkbladen worden vervaardigd uit duurzame materialen zoals graniet, keramiek of composiet. Kies voor een egaal, mat zwart werkblad als je een minimalistische matzwarte keuken wilt creëren. Wellicht wil je juist een statement maken, kies dan voor een donker werkblad met marmerstructuur en gepolijste afwerking zoals de familie Bronswijk heeft gedaan. Bij deze keuken loopt het zwarte werkblad door aan de zijkanten van het eiland, de matzwarte keuken heeft hierdoor enorm veel allure gekregen.

 

Meer weten over werkblad materiaal? Klik hier

Zwart werkblad
zwart werkblad

Zwarte keukenkraan én spoelbak

 

Ga voor zwart tot in de details en kies voor een zwarte kraan én spoelbak. Of je nu een minimalistische of moderne keuken hebt, een zwarte keukenkraan en spoelbak past vrijwel overal bij. Het is een veelzijdige keuze die je zwarte keuken naar een hoger niveau tillen.

 

Qua onderhoudsgemak zit het ook wel goed met deze zwarte details; zwarte kranen en spoelbakken zijn doorgaans minder gevoelig voor watervlekken dan hun chroom- of roestvrijstalen tegenhangers. Daarnaast zijn onze zwarte spoelbakken van composiet. Dit betekent een door en door zwarte spoelbak, dus vergeet je angst voor krassen.

 

Klik hier als je meer kranen wilt bekijken

Zwarte spoelbak
zwarte keukenkraan

Detail; zwarte handgrepen

 

Zwarte handgrepen in een zwarte keuken zorgen voor een strak en modern design. Wat betreft soorten handgrepen zijn de mogelijkheden uitgebreid. De vormgeving van de handgreep bepaald tenslotte voor een deel de uitstraling van je keuken. Met een zwarte greeplijst creëer je een super strak resultaat zoals je op de linker afbeelding hieronder kunt zien bij de matzwarte keuken van de familie de Lange.

 

Liever robuust en stoer? Showroomkeuken Black Line is hier een mooi voorbeeld van. Hier zijn royale zwarte handgrepen verticaal toegepast op de hoge kastenwand. Als je het iets subtieler aan wilt pakken is de geïntegreerde handgreep zoals op de afbeelding rechtsonder een hele mooie optie.

Zelfs de apparatuur is zwart

 

De opkomst van de zwarte keukens is ook bij de leveranciers van keukenapparatuur niet onopgemerkt gebleven. Heel logisch natuurlijk dat de populaire zwarte keukentrend leidde tot een groeiende vraag naar apparatuur in dezelfde stijl. In plaats van de traditionele roestvrijstalen inbouwapparatuur kan je nu ook kiezen voor apparatuur met een mooie, zwarte afwerking.

 

De ovens van NEFF waarbij de zijlijsten en handgrepen donker zijn uitgevoerd zijn hier een prachtig voorbeeld van. Deze nieuwe Graphite Grey lijn van dit merk past perfect bij jouw zwarte keuken.

 

Lees hier alles over de Graphite Grey lijn van NEFF

De zwarte Velthuizen Keuken

 

Ben je voldoende geïnspireerd en toe aan de volgende stap? Ga eens aan tafel met 1 van onze adviseurs en ontdek wat een zwarte keuken voor jouw keukenruimte kan betekenen. Je krijgt advies over verschillende materialen, de indeling en keukenapparatuur die perfect aansluiten bij de zwarte keuken. Waar wacht je nog op? Welkom bij Velthuizen Keukens!

Mogen wij jouw zwarte keuken ontwerpen?
Maak snel een afspraak!

"Ik stel graag samen jouw zwarte keuken samen!"


Ricardo Adviseur