Scroll verder

Fenix keuken: wat houdt dat in?

Fenix keukens

 

Fenix keukens worden steeds populairder. Niet gek, want Fenix is onderhoudsvriendelijk, sterk en heeft een mooie uitstraling. Maar wat is Fenix? Wat zijn de voor- en nadelen, hoe kun je Fenix toepassen, en waarom zou je voor een Fenix keuken kiezen? Al deze vragen beantwoorden we in dit blog. Zo kom je erachter of Fenix in jouw ideale keukenplaatje past!

 

Fenix, wat is het?

 

Fenix is een erg innovatief materiaal dat gebaseerd is op nanotechnologie. Door de toepassing van nanotechnologie heeft het materiaal verschillende positieve eigenschappen, die we later in dit blog uitleggen. Fenix is een materiaal dat stevig en hard is, waardoor het erg praktisch in gebruik is. Aan de andere kant voelt een Fenix front of keukenblad juist erg zacht aan. Het materiaal is ook erg stijlvol; het heeft een stijlvolle, matte uitstraling die je keuken een bijzonder tintje geeft. Met name in moderne keukens is Fenix goed toe te passen.

Hoe pas je Fenix toe in je keuken?

 

Fenix kan zowel in werkbladen als in keukenkasten en -fronten verwerkt worden. In werkbladen passen we het minder vaak toe dan in fronten. Dit komt doordat stenen werkbladen, zoals werkbladen van graniet, composiet en keramiek, bepaalde materiaaleigenschappen hebben die Fenix werkbladen niet hebben. Een Fenix keukenblad is meer te vergelijken met een kunststof werkblad.

 

 

Fenix keukenfronten passen we daarentegen vaker toe in nieuwe keukens. Voorbeelden zijn de keukens van de familie De Lange uit Ede, de familie Van de Linden uit Amersfoort en de familie Vos uit Hilversum. De matte uitstraling van Fenix leent zich perfect voor de matzwarte fronten in deze keukens. Daarnaast zijn de Fenix fronten volgens onze fabrikanten fingerprintproof, al blijkt dat in de praktijk niet volledig te kloppen. Vingerafdrukken zijn daarentegen wél makkelijk te verwijderen, en daardoor ideaal toe te passen op greeploze fronten.

Fenix keuken met NEFF apparatuur

Fenix is een erg onderhoudsvriendelijk materiaal. Dankzij het gladde en antibacteriële oppervlak is het erg makkelijk schoon te maken, en vingerafdrukken zie je sowieso nauwelijks op het materiaal. Vetvlekken zie je wel sneller, vooral bij een Fenix werkblad kan dit een probleem zijn. Verder is Fenix redelijk hittebestendig; het kan veel hebben, maar je moet er geen hete pan opzetten. Het materiaal reflecteert daarnaast bijna niet, wat zorgt voor die supermatte uitstraling.

 

Fenix heeft daarnaast een hele bijzondere eigenschap. Het materiaal is namelijk tot op zekere hoogte zelfherstellend. Dat betekent dat kleine krasjes op den duur vanzelf verdwijnen. Dit betekent niet dat je zomaar je groenten, vlees en vis op het aanrechtblad kunt gaan snijden, want grote krassen zullen er niet zomaar uitgaan.

Keuken met fenix fronten en marmeren fronten

Waarom zou je voor een Fenix keuken kiezen?

 

Fenix is een ideaal materiaal als je op zoek bent naar een matte keuken met een moderne uitstraling. Het heeft verschillende positieve materiaaleigenschappen, waardoor het perfect te gebruiken is als greeploos front. Daarnaast kun je Fenix gebruiken als werkbladmateriaal, al is de concurrentie voor een keukenblad van natuursteen groot. De juiste keuze hangt af van verschillende factoren; hoe je de keuken gebruikt, of de keuken modern of klassiek is, wat de uitstraling is van andere onderdelen in de keuken, en ga zo maar door. Wij geven je daarom graag passend advies. Maak een afspraak met één van onze adviseurs, of kom eens langs in de showroom!

Gratis vaatwasser bij een nieuwe keuken!

Of maak een afspraak