Scroll verder

Pancakes met romige yoghurt en bosbessen

Eigenlijk verschillen deze pancakes niet zoveel van de pannenkoeken die wij allemaal wel kennen. De ingrediënten zijn nagenoeg hetzelfde. Het verschil zit hem in het toevoegen van bakpoeder en het gebruiken karnemelk in plaats van ‘normale’ melk. Hierdoor gaat het beslag lichtjes rijzen zodra je het in de pan schenkt en daardoor ontstaat een heerlijk, luchtig pannenkoekje. De oorsprong van pancakes ligt in Amerika, daar worden de pancakes vooral als ontbijt gegeten. Maar laat je daardoor zeker niet weerhouden! Eet deze pancakes gewoon wanneer jij er zin in hebt.

 

Stap 1 | Wat hebben we nodig?

 

Voor het beslag:

  • 2 eieren
  • 325 ml karnemelk
  • 250 gram bloem
  • 1/2 tl zout
  • 2 el bakpoeder
  • 1 el suiker
  • 1 tl vanille-extract
  • 30 gram boter

 

Voor erbij:

  • 100 gram bosbessen
  • 150 gram Arla Skyr Creamy naturel
  • 4 el ahornsiroop
  • halve citroen
  • walnoten
20 minuten
2 personen

Stap 2 | Mixen

 

Meng alle ingrediënten voor het beslag met de mixer door elkaar tot een glad beslag. Door het toevoegen van karnemelk en de bakpoeder zal je merken dat het beslag iets dikker is als normaal pannenkoekenbeslag.

Stap 3 | Bakken

 

Verhit in een koekenpan met dikke bodem een scheutje olie. Zodra de pan de juiste temperatuur heeft schenk je met een soep- of sauslepel wat beslag in de pan. Maak rondjes ter grootte van 10 tot 15 centimeter. Zodra op de bovenkant van de pancake bubbeltjes verschijnen en de onderkant lichtbruin is, draai je hem om. Zorg ervoor dat je de pancakes op een lage stand laat garen, dit komt de smaak ten goede. Dit recept is genoeg voor ongeveer 15 pancakes. Maak op een bord een mooi stapeltje.

Stap 4 | Aan tafel

 

Zodra alle pancakes gebakken zijn en op je bordje liggen, versier je de pancakes met de romige yoghurt, bosbessen en de walnoten. Als laatste rasp je nog wat schil van de citroen boven de pancakes.

 

Smakelijk!

Vraag ons gratis magazine aan!

140 pagina's keukeninspiratie