Scroll verder

Croissant met brie, walnoten en honing

Verwenontbijtje: croissant met brie en honing

Ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag, dit lees en hoor je overal. Waarom zou je dan standaard je dag beginnen met kwark en muesli? Maak er eens iets meer werk van, en gun jezelf een ‘verwenontbijtje’! Dat de combinatie van brie, walnoten en honing verrukkelijk is, is algemeen bekend. Hoe deze combinatie smaakt met een heerlijk knapperig, vers afgebakken croissant? Om daar achter te komen hoef je alleen maar dit recept te volgen!

 

Stap 1 | Wat hebben we nodig?

 

  • 1 blik croissantdeeg
  • brie
  • 50 gram walnoten
  • honing
  • verse bieslook
  • 1 ei
20 minuten
6 personen
Ingrediënten voor een croissant met brie en honing

Stap 2 | Croissant afbakken

 

Je draait je hand er niet voor om of je hebt elke keer weer veel moeite om dat blikje met het luchtige croissantdeeg te openen. In het laatste geval is er goed nieuws… je bent niet de enige! Danerolles heeft zelfs een uitgebreide beschrijving op hun site staan, om het gevecht met het blikje aan te durven gaan. Met deze tips ga jij het winnen! Rol het croissantdeeg voor je uit en snijd de lapjes los van elkaar. Houd de rechte kant naar je toe, en rol de croissant vanuit daar op. Leg de broodjes op een met bakpapier beklede bakplaat en smeer ze in met het geklutste ei. Bak de croissants in 12 minuten af op 180 graden. Wij gebruikten de functie Circo Therm hetelucht op onze NEFF oven.

Martijn rolt de croissants
De croissants worden ingesmeerd met ei voor een glanzende laag

Stap 3 | Topping van brie en walnoten

 

Terwijl je de croissants afbakt in de oven begin je alvast met de voorbereidingen van de topping. Snij 6 lange plakken van de brie en hak de walnoten grof. Snij ook alvast wat verse bieslook, dit gaan we straks gebruiken voor de garnering. Haal na 12 minuten de croissants uit de oven, laat ze iets afkoelen en beleg elke croissant met een plakje brie. Druk wat walnoten voorzichtig in de brie. Plaats de broodjes weer terug in de oven, selecteer de grill functie en grill ongeveer voor 2 á 3 minuten, totdat de brie voldoende gesmolten is.

De brie wordt in plakken gesneden
De walnoten worden grof gehakt
De brie wordt gesmolten
De functie thermogrillen wordt gebruikt om de brie te laten smelten

Stap 4 | Goedemorgen!

 

Haal de croissants met brie uit de oven en leg ze op een bordje. Garneer de croissants met sliertjes honing, nog wat van de gehakte walnoten en de verse bieslook.

 

Fijne dag!

Croissant met brie, walnoten en honing
Verwenontbijtje: croissant met brie en honing
Terug naar overzicht

Vergelijkbare recepten

Smoothie met banaan, ananas en munt

Paascroissant met banaan en advocaatglazuur

Pancakes met yoghurt en bosbessen