We moeten weer van onze winterkilo’s af! Dus dat betekent meer bewegen en minder eten. Nou ja, minder eten hoeft soms nog niet eens vinden wij. Met bewuster eten ben je vaak al een heel eind op de goede weg. Start ’s ochtends bijvoorbeeld met deze heerlijke Griekse kokosyoghurt met rood fruit, dan heb je tot de lunch gegarandeerd geen hongergevoel meer!
Stap 1 | Wat hebben we nodig?
- 150 gram Griekse yoghurt
- 100 gram rood fruit (diepvries)
- 3 el kokossnippers
- 1 el Cruesli (granola)
- 1 el chiazaad
- 1 el honing
- vers fruit naar keuze
Stap 2 | Smaken mixen
Doe de Griekse yoghurt in een mengbeker of keukenmachine, en mix hier het diepvriesfruit door. Je kunt dit fruit gewoon direct uit de vriezer gebruiken. Zodra de yoghurt en het fruit tot een glad geheel gemixt zijn, schep je dit over op een bord. Vervolgens roer je de kokossnippers erdoor.
Stap 3 | Garneren
Neem het verse fruit en garneer hier de kokosyoghurt mee. Wij gebruikten aardbeien, bosbessen en frambozen, maar je kan uiteraard variëren met elk ander fruitsoort. Maak een mooi lijntje van de Cruesli over het bord. Doe hetzelfde met de chiazaadjes. Chiazaad zit boordevol gezonde voedingsstoffen zoals calcium, ijzer en eiwitten. Het is nagenoeg smaakloos, dus makkelijk te gebruiken in welk gerecht dan ook. Neem 1 of twee eetlepels per dag, en je krijgt toch weer wat extra vitamines binnen! Als laatste strooi je nog wat kokossnippers over de yoghurt en maak je je ontbijtje helemaal af met de honing die je in sliertjes over het bord sprenkelt.
Een fijne dag!