Scroll verder

Chocolade pannenkoeken met aardbeien

Chocoladepannenkoeken met aardbeien, slagroom en banaan

Verras je Valentijn met een heerlijk dessert uit eigen keuken, want dan ga je zeker punten scoren bij je lief! Trouwens, deze chocoladepannenkoekjes kan je ook prima eten als lunch of tijdens een laat ontbijtje op zondagmorgen, dat is ook genieten. De ingrediënten van dit gerechtje zijn heel eenvoudig en heb je eigenlijk altijd wel in huis. Geen excuus meer, zullen we beginnen met bakken?

 

Stap 1 | Voorbereiden

 

  • 200 gram bloem
  • 2 eieren
  • 350 ml chocolademelk
  • 4 eetlepels cacao
  • snuf zout
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 banaan
  • 100 gram aardbeien
  • handje ongezouten pinda’s
  • 250 ml slagroom
  • 50 gram witte chocolade
  • 150 gram melkchocolade
30 minuten
4 personen
Ingrediënten voor chocoladepannenkoeken met aardbeien en slagroom

Stap 2 | Pannenkoeken

 

We starten met het maken van de pannenkoekenmix. Doe hiervoor de bloem, bakpoeder, cacao en een snufje zout in een mengkom, zet de mixer aan op een lage stand en mix vervolgens één voor één de eieren door het mengsel. Zet de mixer in de hoge stand en voeg een kwart van de chocolademelk toe. Mix dit tot een glad mengsel. Voeg nu de rest van de chocolademelk toe en mix tot een egaal beslag. Neem een koekenpan en verhit hierin een klein scheutje olie, bak de pannenkoeken om en om gaar. Leg de chocoladepannenkoeken op een bord om af te koelen.

 

Smelt ondertussen de melkchocolade au bain-marie. Dit doe je door een schaal met de chocolade er in op een pannetje kokend water te zetten. Snijd een aantal van de aardbeien in tweeën en haal ze door de gesmolten chocolade. Leg ze op een bakpapiertje om te stollen. Als je voldoende aardbeien gedipt hebt, schenk je de overige chocolade in een spuitzak, hier gaan we straks het gerecht mee garneren. Geen spuitzak in huis? Gebruik dan een diepvrieszak, waar je na het vullen een klein hoekje uitknipt. Functioneert ook prima!

Chocoladepannenkoeken bakken
Chocolade au bain-marie smelten
Aardbeien dippen in de chocolade
Gesneden aardbeien

Stap 3 | Versieren

 

Voor de garnering van de chocoladepannenkoeken snij je de banaan in dunne plakjes. Hak de ongezouten pinda’s grof en snijd de overige aardbeien in schijfjes. Door het kroontje en vervolgens uit te steken ontstaat er een hartje, leuk voor het garneren van dit gerecht. Als laatste hak je de witte chocolade in dunne reepjes.

 

Mix de slagroom met een schepje suiker stijf. Neem een chocoladepannenkoek en smeer deze royaal in met slagroom. Rol vervolgens op en snij met een scherp mes in stukken van ongeveer drie centimeter. Verdeel de pannenkoekrolletjes over de borden. Spuit vervolgens hier en daar toefjes slagroom. Versier met de banaan, gehakte pinda’s en witte chocolade. Verdeel ook de gedipte aardbeien en de aardbeienhartjes naar eigen inzicht over de borden. Als laatste spuit je nog sliertjes van de chocoladesaus over de pannenkoeken.

 

Fijne Valentijn!

 

Meer inspiratie voor Valentijnsdag nodig? Bekijk dit red velvet recept dan eens!

Chocoladepannenkoeken in plakjes snijden
Chocoladepannenkoeken met aardbeien en slagroom garneren met gesneden pinda's
Chocoladepannenkoeken voor valentijn
Terug naar overzicht

Vergelijkbare recepten

Pancakes met yoghurt en bosbessen

Red velvet valentijnstaartjes

No-bake chocoladetaart met aardbeien