Ook dit jaar zijn Marieke en Claudia weer de keuken ingedoken om een aantal heerlijke kerstrecepten te maken. Deze keer geen traditionele vleesgerechten (zoals varkenshaasmedaillons of rollade), maar een ware kersttafel met 5 kleine gerechtjes. Verse hapjes die niet alleen heerlijk smaken, maar ook prachtig staan op je feestelijk gedekte tafel. Met deze 5 heerlijke kerstrecepten tover je jouw kersttafel om tot een waar smaakfestijn!
Frisse combinatie van smaken
Garnalen tartaar
De eerste van de vijf recepten is deze heerlijke garnalen tartaar. Een frisse combinatie van smaken, met ingrediënten als spinazie, komkommer, dille en cajun kruiden. Daarnaast is dit recept ruim van te voren te bereiden, zoals jij lekker kan genieten met vrienden en familie!
Multifunctioneel hapje
Prosciutto bites
Gerecht nummer twee past perfect op de kersttafel, maar is ook perfect als amuse, voorgerecht of bij de borrel. De prosciutto bakt in de oven lekker knapperig en heeft een zoute bite, een fraaie combinatie met de zoete peer.
Variatie op dé kersttrend
Butterboard met zalm en rode ui
Een borrelplank besmeerd met boter en heerlijke toppings is dé hit van dit moment. Deze variatie met roomkaas is, vinden wij, eigenlijk nog lekkerder! Schep de roomkaas samen met de zalm en rode ui op een cracker en geniet van een heerlijk smeuïg hapje.
perfecte presentatie
Kerstkrans salade
Alleen al om de uitstraling zou deze salade op iedere kersttafel moeten staan. Maar ook de smaken zijn fantastisch. Een lekker fris bijgerecht dat gemakkelijk te maken is, wat wil je nog meer?
ESMA met een twist
Tiramisu espresso martini
Een heerlijke variant op de espresso martini, of esma voor de kenners, is deze tiramisu espresso martini. De herkenbare koffiesmaken krijgen dankzij Baileys Tiramisu een lekkere, unieke twist. De perfecte afsluiter van het kerstdiner!