Dit jaar kozen wij voor een kersttafel vol met kleine, verse gerechtjes. Deze garnalen tartaar is één van onze 5 kerstfavorieten. Een heerlijke, frisse combinatie van smaken en ook nog eens een verrassend lekker om naar te kijken. De garnalen tartaar is eenvoudig én ruim van te voren te bereiden. Zo hou jij tijd over om echt van de kerstdagen te genieten!
Stap 1 | Wat hebben we nodig?
- 60 gram crackers
- handvol spinazie
- 1 theelepel olijfolie
- 250 gram gekookte garnalen
- 230 gram roomkaas naturel
- halve komkommer
- 2 sjalotten
- verse bieslook
- halve citroen
- theelepel cajun kruiden
- verse dille
Stap 2 | Bodem
Doe de crackers, handvol spinazie en de olijfolie in een blender, en maal niet fijn. Neem een kookring, plaats deze op een bord en verdeel de spinaziebodem in de ring. Druk goed aan.
Stap 3 | Roomkaas mengsel
Neem de garnalen en hak deze in kleine blokjes. Houd er 8 apart voor de garnering. Hak de komkommer in blokjes en snij de bieslook in kleine ringetjes. Snipper een halve sjalot. Doe de roomkaas en gesneden ingrediënten in een ruime kom. Voeg het sap van de citroen en cajun kruiden toe. Meng nu alles goed door elkaar.
Stap 4 | Opbouwen en garneren
Verdeel het roomkaas mengsel over de spinaziebodems. Gebruik hiervoor de kookring voor een strak resultaat. Garneer de garnalen tartaar met twee garnalen, wat verse dille en wat Cajun kruiden.
Eet smakelijk!