Home Recepten Voorgerechten Butterboard met zalm en rode ui

Moeilijkheidgraad

Butterboard met zalm en rode ui

15 minuten om te bereiden Voor 6 personen Print dit recept

De ultieme hit van dit moment is toch echt wel een butterboard. Een heerlijke borrelplank met zachte boter en verschillende variaties aan toppings. Wij besloten het anders te doen en de boter te vervangen voor roomkaas. En met succes; het is nog zachter, romiger en smeuïger. ‘Scoop’ op een crackertje en geniet!

Stap 1 | Wat hebben we nodig?

  • 120 gram gerookte zalm
  • 300 gram roomkaas
  • halve citroen
  • peper en zout
  • 1 rode ui
  • 1 el kappertjes
  • verse dille
  • olijfolie
  • crackers

Stap 2 | Roomkaas

Breng de roomkaas op smaak met peper en zout. Roer het sap van een halve citroen door de roomkaas. Neem een platte schaal of houten plank en verdeel hierover met behulp van een lepel de roomkaas. Speciaal voor kerst maakten wij de vorm van een kerstboom.

Stap 3 | Laagjes maken

Bouw het butterboard nu op met laagjes van de ingrediënten. Begin met de zalm. Snij de rode ui in dunne, halve ringen en verdeel dit. Vervolgens de kappertjes en gehakte verse dille. Sprenkel wat olijfolie over het butterboard. Als laatste nog een draai van de peper en zout molen, en klaar!

Geniet!

Nieuwe recepten meteen ontvangen?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is verborgen bij het bekijken van het formulier
Dit veld is verborgen bij het bekijken van het formulier
Dit veld is verborgen bij het bekijken van het formulier
Dit veld is verborgen bij het bekijken van het formulier
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.