De ultieme hit van dit moment is toch echt wel een butterboard. Een heerlijke borrelplank met zachte boter en verschillende variaties aan toppings. Wij besloten het anders te doen en de boter te vervangen voor roomkaas. En met succes; het is nog zachter, romiger en smeuïger. ‘Scoop’ op een crackertje en geniet!
Stap 1 | Wat hebben we nodig?
- 120 gram gerookte zalm
- 300 gram roomkaas
- halve citroen
- peper en zout
- 1 rode ui
- 1 el kappertjes
- verse dille
- olijfolie
- crackers
Stap 2 | Roomkaas
Breng de roomkaas op smaak met peper en zout. Roer het sap van een halve citroen door de roomkaas. Neem een platte schaal of houten plank en verdeel hierover met behulp van een lepel de roomkaas. Speciaal voor kerst maakten wij de vorm van een kerstboom.
Stap 3 | Laagjes maken
Bouw het butterboard nu op met laagjes van de ingrediënten. Begin met de zalm. Snij de rode ui in dunne, halve ringen en verdeel dit. Vervolgens de kappertjes en gehakte verse dille. Sprenkel wat olijfolie over het butterboard. Als laatste nog een draai van de peper en zout molen, en klaar!
Geniet!