Home Recepten Borrel Tiramisu espresso martini

Moeilijkheidgraad

Tiramisu espresso martini

10 minuten om te bereiden Voor 1 personen Print dit recept

Als je op zoek bent naar een afsluiter van het kerstdiner is deze tiramisu espresso martini een bizar goed idee. Door het toevoegen van Baileys Tiramisu, maak je van de toch al heerlijke espresso martini nét even iets extra’s. Succes gegarandeerd!

Stap 1 | Wat hebben we nodig?

  • 45 ml vodka
  • 25 ml Baileys Tiramisu
  • 15 ml koffielikeur
  • espresso
  • ijsblokjes
  • cacao poeder

Stap 2 | Cocktailshaker

Zet een espresso en laat deze licht afkoelen. Neem een cocktailshaker en doe hier achtereenvolgend 45 ml vodka, 25 ml Baileys Tiramisu en 15 ml koffielikeur in. Voeg twee tot drie ijsblokjes toe en als laatste de espresso.

Stap 3 | Schenken

Sluit de cocktailshaker en shake totdat de ijsblokjes gesmolten zijn. Als er condens op de shaker is ontstaan is dat over het algemeen voldoende. Schenk de tiramisu espresso martini in een glas. Strooi als topping de cacaopoeder met een zeefje erover. Garneer met wat chocolade of een lange vinger.

Proost!

Nieuwe recepten meteen ontvangen?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is verborgen bij het bekijken van het formulier
Dit veld is verborgen bij het bekijken van het formulier
Dit veld is verborgen bij het bekijken van het formulier
Dit veld is verborgen bij het bekijken van het formulier
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.