Als je op zoek bent naar een afsluiter van het kerstdiner is deze tiramisu espresso martini een bizar goed idee. Door het toevoegen van Baileys Tiramisu, maak je van de toch al heerlijke espresso martini nét even iets extra’s. Succes gegarandeerd!
Stap 1 | Wat hebben we nodig?
- 45 ml vodka
- 25 ml Baileys Tiramisu
- 15 ml koffielikeur
- espresso
- ijsblokjes
- cacao poeder
Stap 2 | Cocktailshaker
Zet een espresso en laat deze licht afkoelen. Neem een cocktailshaker en doe hier achtereenvolgend 45 ml vodka, 25 ml Baileys Tiramisu en 15 ml koffielikeur in. Voeg twee tot drie ijsblokjes toe en als laatste de espresso.
Stap 3 | Schenken
Sluit de cocktailshaker en shake totdat de ijsblokjes gesmolten zijn. Als er condens op de shaker is ontstaan is dat over het algemeen voldoende. Schenk de tiramisu espresso martini in een glas. Strooi als topping de cacaopoeder met een zeefje erover. Garneer met wat chocolade of een lange vinger.
Proost!