De knapperige prosciutto uit de oven geeft een zoute bite, een perfecte combinatie met de zoete smaak van peer. Heerlijk als bijgerecht op de kersttafel, of gewoon lekker bij de borrel. Eenvoudige ingrediënten en het staat zo op tafel!
Stap 1 | Wat hebben we nodig?
- 6 plakken prosciutto
- roomkaas met bieslook
- 1 peer
- balsamico creme
- verse basilicum
Stap 2 | In de oven
Verwarm de oven voor op 200 graden. Neem een cupcakevorm en vet deze in. Vouw de prosciutto plakken in de vorm zodat er bakjes ontstaan. Plaats voor 10 minuten in de oven.
Stap 3 | Vullen
Laat de prosciutto volledig afkoelen. Vul de prosciutto-bakjes vervolgens met roomkaas, dit geeft het mooiste resultaat met behulp van een spuitzak. Snij de peer in partjes en garneer hiermee de prosciutto bites. Maak af met de balsamico creme en een blaadje basilicum.
Smakelijk!