Scroll verder

Automatische afzuiging met Pelgrim AutoAir

AutoAir van Pelgrim: automatische afzuiging

AutoAir is een nieuwe functie van Pelgrim die jouw kookplaat verbindt met jouw afzuigkap. Dat maakt koken een stuk makkelijker. Alle functies van zowel de inductiekookplaat als de afzuiging bedien je namelijk vanaf de kookplaat. Sterker nog, de afzuigkap reageert automatisch op wat er op de kookplaat gebeurt. Vieze vingers op de afzuigkap of zoeken naar een afstandsbediening zijn dus verleden tijd. Hoe AutoAir precies werkt leggen we je uit in dit blog!

AutoAir verbindt jouw kookplaat met de afzuigkap

Verbinding via Bluetooth

 

Pelgrim AutoAir maakt gebruikt van een Bluetooth verbinding tussen de kookplaat en de afzuigkap. Deze krachtige en stabiele verbinding zorgt ervoor dat de afzuigkap registreert wat er op de kookplaat gebeurt. Hierdoor kun je de afzuigkap met de kookplaat bedienen, een mooi voorbeeld van domotica. Met één beweging pas je de verlichting en de afzuigstand aan. Of je laat de afzuigkap zelf het werk doen met de automatische functies. Hoe dit werkt leggen we hieronder uit.

Drie AutoAir-instellingen

 

De inductiekookplaten en afzuigunits met AutoAir beschikken over drie instellingen: volledig automatisch, semi-automatisch en handmatig. Deze opties maken het mogelijk om te kiezen voor volledige automatisering, zelf de touwtjes in handen hebben of een fijne middenweg. Hieronder lees je hoe deze instellingen van elkaar verschillen.

 

Volledig automatisch

 

De volledig automatische AutoAir-instelling neemt alle zorgen over de afzuiging weg. Wanneer je de kookplaat aanzet gaat de verlichting automatisch aan en start de afzuiging. Aan de hand van de standen op de inductiekookplaat past de afzuigkap de afzuiging aan. Wanneer je de kookplaat uitschakelt activeert de afzuigkap de naloopstand; de afzuigkap zuigt nog 10 minuten af op een lage stand om de overgebleven kookluchtjes goed te reinigen.

 

Semi-automatisch

 

De semi-automatische instelling lijkt erg op de automatische instelling. Het grote verschil is dat de afzuigunit het niveau van de afzuiging niet zelf aanpast. Deze stel je bij de semi-automatische optie zelf in, handig wanneer je altijd één vaste stand gebruikt. Net als bij de automatische instelling gaan de verlichting en afzuiging automatisch aan bij inschakeling van de kookplaat. Ook wordt bij het uitschakelen van de kookplaat de naloopstand geactiveert.

 

Handmatig

 

Voor volledige controle kun je de handmatige AutoAir-instelling gebruiken. Via de kookplaat zet je de afzuigkap zelf harder of zachter en schakel je de intensiefstand in of uit. Ook schakel je via de kookplaat zelf de afzuigkap uit en kies je er dus zelf voor of je de afzuigunit laat nalopen.

 

 

Fijne bediening en andere functies

 

Hoewel de afzuiging automatisch geregeld kan worden, stel je natuurlijk zelf de standen van de inductiekookplaat is. Dan is het natuurlijk fijn als de bediening van de kookplaat gemakkelijk is! Gelukkig is dit het geval; met één aanraking selecteer je de kookzone waarvan je het warmteniveau wil aanpassen. Vervolgens gebruik je de slider om de inductiezone harder of zachter te zetten. Op dezelfde manier pas je de verlichting aan, die dimbaar is. Zo wissel je gemakkelijk tussen sfeer- en werklicht.

 

De inductiekookplaten beschikken daarnaast over LED-verlichting. De knoppen en sliders worden dan ook pas zichtbaar wanneer je de kookplaat aanzet. Daarnaast beschikken de kookplaten over automatische pandetectie. De kookplaat registreert op welke kookzone een pan staat en selecteert automatisch de juiste kookzone. Kookzones zijn ook nog eens te combineren, ideaal wanneer je beschikt over een grillplaat, teppanyakiplaat of over een pan met een ander afwijkend formaat.

 

Wat betreft het op temperatuur brengen of houden van jouw gerechten beschikken de kookplaten ook nog over twee handige functies. Met de AutoGrill functie bereidt je gemakkelijk gegrilde groenten of een perfecte biefstuk, want de kookplaat houdt de kookzone op de perfecte temperatuur. De warmhoudstand zorgt er daarentegen voor dat je een gerecht gemakkelijk op temperatuur houdt voor het opdienen.

Pelgrim kookplaat in de showroom van Velthuizen Keukens
Via Bluetooth verbindt je jouw afzuigkap met de kookplaat

Combineren met AutoAir

 

Pelgrim beschikt over meerdere kookplaten en afzuigunits met de AutoAir-functie. Hierdoor kun je in iedere keuken gebruik maken van deze technologie! Zo biedt Pelgrim een inductiekookplaat aan met een breedte van 60 centimeter voor in een kleine keuken. Daarnaast heeft Pelgrim een aantal AutoAir-kookplaten met de veelvoorkomende breedtes van 70 en 80 centimeter, en is er zelfs een brede 90 centimeter inductiekookplaat met AutoAir.

 

Ook wat betreft afzuigunits heeft Pelgrim veel keuze wat betreft de technologie. Zo beschikken een aantal wandafzuigkappen over AutoAir, waardoor de kleuren RVS, matzwart en antraciet toe te passen zijn in jouw nieuwe keuken. In diezelfde kleuren kun je ook kiezen voor een inbouwunit, die perfect toe te passen is in een open keuken. Dankzij AutoAir wordt de bediening van zo’n inbouwunit veel makkelijker!

 

AutoAir, iets voor jou?

 

Onze adviseurs vertellen je graag meer over de inductiekookplaten en afzuigkappen met AutoAir. Daarbij vertellen zij natuurlijk ook graag over andere merken met vergelijkbare technologieën. Zo beschikt Novy, specialist in afzuigkappen en kookplaten, over Novy Sense. Bij dit systeem reageert de afzuigunit via een sensor op de kookdampen en geur, maar gebeurt het in- en uitschakelen met een afstandsbediening (of je telefoon). We gaan graag met je in gesprek om erachter te komen wat het beste bij jou past!

Vraag ons nieuwe magazine aan!

Of maak een afspraak