Scroll verder

Koken met een spectaculair uitzicht in deze eilandkeuken

Binnenkijken bij de

Familie Duinkerke

uit Scherpenzeel

 

“In het buitengebied van Scherpenzeel bouwden Piet en Annet aan hun droomwoning. Over elk detail, vanaf de eerste steen tot aan de laatste kwaststreek is nagedacht, en dat zie je. De royale ruimtes in de woning worden extra benadrukt door de vele raampartijen en de hoogte. In de keukenruimte is er gekozen om de volledige hoogte van de woning te benutten en een mooie raampartij in te brengen in de nok. Zeker in combinatie met de houten balken geeft dit een fantastisch ruimtelijk gevoel.”

bullet point Royale keukenopstelling

bullet point Koken met een view

bullet point Symmetrie

bullet point Wijnklimaatkast

Toch een zwart front

Aangezien zoon Hendri bij ons werkzaam is als Leerling Monteur, kwamen Piet en Annet voor de zoektocht naar een nieuwe al snel in onze showroom terecht. “Ik had eigenlijk echt al een plaatje in mijn hoofd van hoe de keuken eruit moest komen te zien: een zwarte eilandkeuken met hoge kasten.” Toch wordt Annet aan het twijfelen gebracht bij binnenkomst van onze showroom. “Je ziet zoveel mooie keukens met elementen waar je zelf nooit aan hebt gedacht.” In eerste instantie viel het front Brown Steel van showroomkeuken Iroy in de smaak en werd deze ingetekend op de 3D-tekening. “Ik vond het echt prachtig, maar het was toch niet zoals het plaatje in mijn hoofd en uiteindelijk kozen we toch wel voor een zwart front” lacht Annet, terwijl dochters Emilly en Noa druk in de weer zijn met paprika snijden.

Ruimtelijk

De gehele woning geeft een ruimtelijk gevoel, mede door de hoge plafonds en grote raampartijen. Ook in de keuken is er veel ruimte en voldoende plek voor het opbergen van alle keukenspullen en boodschappen. “Ik vind het écht ideaal dat ik nu gewoon de ruimte heb voor een grote koelkast én een grote vriezer. Zo hoef ik nooit te puzzelen om alles erin te krijgen.” Daarnaast is ook de wijnklimaatkast favoriet. “Die wou ik écht graag in de keuken hebben en ik heb er nog geen dag spijt van gehad!” vertelt Annet enthousiast. Daarnaast is het kookeiland uiteraard favoriet. “Je kan onder het koken lekker van je af kijken en praten met mensen die bijvoorbeeld aan tafel zitten.”

Specificaties

bullet pointSchmidt keuken

bullet pointFront Arcos Osaka

bullet pointKeramiek werkblad Velthuizen Select

bullet pointNEFF inductiekookplaat met bladafzuiging

bullet pointNEFF oven met magnetronfunctie

bullet pointNEFF oven met stoomfunctie

bullet pointNEFF koelkast

bullet pointNEFF vrieskast

bullet pointNEFF vaatwasser

bullet pointBoretti wijnklimaatkast

bullet pointQuooker kokendwaterkraan

bullet pointCaressi spoelbak

Gebruikte merken:

https://www.velthuizenkeukens.nl/merken/velthuizen-select/

Geduldig wachten

Inmiddels is de pizza belegd en kan hij de oven in. Emilly kan al goed overweg met de oven en stelt de kookwekker in op acht minuten. Even geduld nog! De meiden wachten op de zitzak geduldig de tijd af. Hoewel het Noa toch net wat te langzaam gaat. “Het duurt wel echt héél lang”, zucht ze. Bij het horen van de piep springen de meiden op. “Hij is klaar!” roept Emilly enthousiast.

Ze kruipen snel op de stoelen aan de keukenbar. De pizza wordt in stukken gesneden en de meiden beginnen aan hun eerste stuk. “Deze pizza is echt lekker!” roept Noa terwijl ze het volgende stuk alweer in haar handen heeft.

Zowel praktisch als luxe

De eilandkeuken van Schmidt is ruim opgesteld en van alle kanten te bereiken. Hierdoor is de keuken zowel praktisch als echt een statement in de ruimte geworden. Het prachtige, donkere front heeft een zichtbare houtnerf en door de zwarte greeplijsten is er een rustige basis. Het werkblad is van keramiek en komt uit de Velthuizen Select collectie. De lichte kleur van het werkblad geeft een fijn contrast. De wandopstelling heeft in het midden een nis voor de koffiemachine. Door aan beide zijden van deze nis ovens van NEFF te plaatsen, is een mooie symmetrie ontstaan. Op het eiland kan gekookt worden op de inductiekookplaat met bladafzuiging. Spoelen gebeurt daarnaast, hiervoor kozen Piet en Annet een zwarte kokendwaterkraan van Quooker.

Wil jij ook een

droomkeuken?

Maak een afspraak!

"Zie ik je snel in de showroom voor passend keukenadvies?"


Dennis Adviseur

Vraag het inspirerende magazine aan!

Magazine Velthuizen Keukens: Over de kook
Of maak direct een afspraak
Magazine Velthuizen Keukens: Over de kook