Scroll verder

Zomerdrankje met bruisend water en Licor 43

Bijna iedereen heeft wel een fles Licor 43 in huis. Met deze likeur kan je eindeloos variëren en de heerlijkste cocktails maken. Heb je deze lekkere, verfrissende mix al eens gemaakt? Hij is perfect voor een warme zomerdag en je maakt hem met slechts drie ingrediënten! Maak hem tijdens die barbecue met je vrienden of als aperitief bij je familiediner, en je scoort gegarandeerd punten!

 

Stap 1 | Wat hebben we nodig?

  • Licor 43
  • Bruisend water
  • IJsblokjes
  • Sap van 1 citroen

 

Garnering:

  • 1 Limoen
  • 1 Sinaasappel
  • Muntblaadjes
10 minuten
2 personen

Stap 2 | Feestelijk glas

 

We willen natuurlijk dat dit drankje een feestje wordt; om te drinken, maar zeker ook om naar te kijken. Kies daarom mooie glazen uit waar je je drankje in wilt serveren. Vul de glazen met de ijsblokjes. Knijp de citroen uit boven het glas. Een halve citroen per glas is voldoende.

Stap 3 | Bruisend water

 

Nu kun je je glas gaan vullen met bruisend water. Uiteraard tappen wij het bruisende water uit onze Quooker CUBE. Ideaal! Komt er bij jou geen bruisend water uit je kraan? Geen nood, je kunt voor dit drankje ook prima Spa rood of een ander merk bruisend water gebruiken.

Stap 4 | Licor 43

 

Als je je glas tot net iets boven de helft gevuld heb met bruisend water, kan je hem afvullen met Licor 43. Hoeveel je gebruikt van de Licor 43 ligt eraan hoe sterk je je drankje wilt hebben. Wij houden wel van een beetje pit, dus bij ons ging er een flinke scheut in!

Stap 5 | Garneren

 

Een zomers drankje wordt pas écht zomers met de juiste garnering. Gebruik hiervoor de sinaasappel en limoen, zet op elk glas een half schijfje. Als laatste laat je een blaadje munt in het drankje drijven en steek je nog een mooi rietje in elk glas.

Stap 6 | Proost!

Laat de zomer maar beginnen! Wij wensen iedereen een fijne zomervakantie, of je nu thuisblijft of toch nog op vakantie gaat, met dit drankje erbij komt het wat ons betreft met die zomer helemaal goed!

Vraag ons gratis magazine aan!

140 pagina's keukeninspiratie