Waar wij vorig jaar zomer helemaal fan waren van de Disaronno cocktail met ginger ale, hebben wij deze zomer een nieuwe favoriet! Namelijk deze heerlijke, verfrissende Limoncello spritz. Limoncello is natuurlijk bij uitstek al een fantastisch zomerdrankje. Puur drink je ‘m lekker after diner, maar in de mix met prosecco en bruiswater is het een frisse cocktail die op een vroege zomermiddag al perfect smaakt! Wij maakten het onszelf gemakkelijk en gebruikten voor dit recept een karaf dat genoeg is voor vier glazen Limoncello spritz.
Stap 1 | Wat hebben we nodig?
- 160 ml Limoncello
- 240 ml Prosecco
- 80 ml bruiswater
- ijsblokjes
- 2 citroenen
- 2 limoenen
- 4 takjes verse munt
Stap 2 | Snijden
Neem een mooi karaf en vul deze met een aantal ijsblokjes. Snij de citroen en limoen in schijfjes en doe deze in het karaf. Houd een aantal schijfjes achter, deze gebruiken we straks als garnering in de glazen. Dit zelfde geldt voor de takjes munt.
Stap 3 | Vullen
Schenk nu eerst de Prosecco in het karaf en daarna de Limoncello. Vul verder af met het bruisende water. Wij gebruikten uiteraard het bruisende water uit onze Quooker CUBE. Geen CUBE in huis? Geen probleem, gewoon bruisend water uit de supermarkt volstaat ook! Roer na het afvullen met het bruiswater nog even door elkaar zodat de dranken goed gemixt zijn. Vul vier royale wijnglazen met de Limoncello spritz en garneer met een schijfje citroen, limoen en een takje munt.
Geniet van de zomer!