Scroll verder

Oud & nieuw cocktail met cava

Nieuwjaarscocktail met cava en rode bessensap

Als tijdens oudjaarsavond de klok twaalf uur aangeeft en het nieuwe jaar wordt ingeluid wil je uiteraard proosten met een lekkere cocktail in een mooi glas. Wij zijn op zoek gegaan naar een drankje waarmee je dit het beste kan doen. Uiteraard moest de basis bestaan uit een goede cava. We voegden daar nog wat rode bessensap aan toe en toppen het glas af met eiwitschuim. Wat ons betreft een heerlijk begin van het nieuwe jaar!

 

Stap 1 | Wat hebben we nodig?

 

  • Cava
  • Rode bessensap
  • 2 eieren
  • 2 eetlepels suiker
  • 1 passievrucht
  • Rozemarijn
10 minuten
2 personen
Ingrediënten voor de cocktail met cava en bessensap

Stap 2 | Eiwitschuim

 

Begin met het maken van het eiwitschuim, dit gaan we straks gebruiken om de cocktail af te toppen. Scheid de dooier en het eiwit van elkaar. Doe het eiwit en de suiker in een kom of mengbeker en voeg een klein scheutje van de rode bessensap toe. Mix dit alles totdat er een luchtig schuim ontstaat.

Eiwit schuimen

Stap 3 | Cava ploppen

 

Schenk in elk glas een bodem van de rode bessensap. Nu mag de cava geplopt worden! Alleen al het geluid van een ploppende kurk brengt ons altijd direct in de feeststemming! Vul het glas af met de cava. Top nu de glazen af met een laagje van het eiwitschuim. Doe dit voorzichtig, anders gaat de cava teveel schuimen.

Rode bessensap en cava De cava ploppen Cava toevoegen aan het rode bessensap Nieuwjaarscocktail aftoppen met eiwitschuim

Stap 4 | Happy new year

 

Snij de passievrucht in tweeën en laat in elk glas een helft hiervan in het eiwitschuim zakken. Als je eiwitschuim stevig genoeg is blijft de vrucht keurig netjes bovenop het schuim liggen. Steek nog een takje rozemarijn in de glazen en er kan geproost worden.

 

Proost!

Oud & nieuw cocktail met cava en rode bessensap

Vraag ons gratis magazine aan!

Of maak een afspraak