Ingrediƫnten voor een Oosterse zalm uit de stoomoven
Home Recepten Hoofdgerechten Oosterse zalm uit de stoomoven

Moeilijkheidgraad

Oosterse zalm uit de stoomoven

30 minuten om te bereiden Voor 2 personen Print dit recept

In steeds meer keukens vinden we tegenwoordig een stoomoven. En dat is niet voor niets! Het bereiden van je maaltijd met stoom is zĆ³veel makkelijker en ook nog eens ontzettend gezond. Wil je meer weten over de stoomoven? Wij hebben een uitgebreide blog geschreven met alle ins en outs over de stoomoven, lees hem maar eens als je meer wilt weten! Met dit recept gaan we aan de slag met zalm. We marineren de zalm voordat hij de stoomoven in gaat met heerlijke, Oosterse smaken. Dit combineert goed met de courgettepasta die je ook op onze site kunt vinden. Zullen we beginnen?

Stap 1 |Ā Wat hebben we nodig?

  • 2 x 150 gram zalm
  • 4 eetlepels ketjap manis
  • 2 takjes verse dille
  • 1 rode peper
  • 1 eetlepel honing
  • 1 eetlepel sesamzaad

Stap 2 | Marinade maken

We beginnen met het maken van de marinade. Snijd hiervoor de rode peper in kleine stukjes en hak de verse dille fijn. Neem een schaaltje en meng hierin de ketjap manis, rode peper, dille, sesamzaadjes en de honing. Roer alles goed door elkaar.

Stap 3 | Zalm marineren

Neem een dichte stoomschaal en leg hier de moten zalm in. Smeer de zalm met een kwastje goed in met de marinade, giet het eventuele restant eroverheen.

Stap 4 | Zalm stomen

Zorg ervoor dat er voldoende water in het reservoir van je stoomoven zit. Heb je een stoomoven met vaste wateraansluiting zoals sommige stoomovens van Miele? Dan heb je geluk, en kan je dit overslaan ;). Schuif de stoomschaal in de oven. Selecteer de stoomfunctie, stel de temperatuur in op 80 graden en stoom de zalm in 18 minuten gaar.

Stap 5 | Aan tafel!

Zoals al eerder verteld combineerden wij de zalm met courgettepasta. We verdeelden de courgettepasta over twee borden. Schep de zalm, zodra deze klaar is, voorzichtig uit de stoomschaal en leg deze bovenop de pasta. Garneer nog met wat sesamzaadjes.

Eet smakelijk!

Nieuwe recepten meteen ontvangen?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.