In steeds meer keukens vinden we tegenwoordig een stoomoven. En dat is niet voor niets! Het bereiden van je maaltijd met stoom is zĆ³veel makkelijker en ook nog eens ontzettend gezond. Wil je meer weten over de stoomoven? Wij hebben een uitgebreide blog geschreven met alle ins en outs over de stoomoven, lees hem maar eens als je meer wilt weten! Met dit recept gaan we aan de slag met zalm. We marineren de zalm voordat hij de stoomoven in gaat met heerlijke, Oosterse smaken. Dit combineert goed met de courgettepasta die je ook op onze site kunt vinden. Zullen we beginnen?
Stap 1 |Ā Wat hebben we nodig?
- 2 x 150 gram zalm
- 4 eetlepels ketjap manis
- 2 takjes verse dille
- 1 rode peper
- 1 eetlepel honing
- 1 eetlepel sesamzaad
Stap 2 | Marinade maken
We beginnen met het maken van de marinade. Snijd hiervoor de rode peper in kleine stukjes en hak de verse dille fijn. Neem een schaaltje en meng hierin de ketjap manis, rode peper, dille, sesamzaadjes en de honing. Roer alles goed door elkaar.
Stap 3 | Zalm marineren
Neem een dichte stoomschaal en leg hier de moten zalm in. Smeer de zalm met een kwastje goed in met de marinade, giet het eventuele restant eroverheen.
Stap 4 | Zalm stomen
Zorg ervoor dat er voldoende water in het reservoir van je stoomoven zit. Heb je een stoomoven met vaste wateraansluiting zoals sommige stoomovens van Miele? Dan heb je geluk, en kan je dit overslaan ;). Schuif de stoomschaal in de oven. Selecteer de stoomfunctie, stel de temperatuur in op 80 graden en stoom de zalm in 18 minuten gaar.
Stap 5 | Aan tafel!
Zoals al eerder verteld combineerden wij de zalm met courgettepasta. We verdeelden de courgettepasta over twee borden. Schep de zalm, zodra deze klaar is, voorzichtig uit de stoomschaal en leg deze bovenop de pasta. Garneer nog met wat sesamzaadjes.