Scroll verder

Gevulde kastanje champignons uit de stoomoven

Gevulde champignons uit de stoomoven

Een compleet kerstmenu uit de stoomoven; dat was ons doel. En dat is gelukt! Naast het hoofdgerecht van gevulde kip en een romige crème brûlée als dessert, kozen wij als starter voor champignons en vulden deze met kruidige kippendij en een pittig pepertje. Serveer er meerdere per persoon op één bordje voor een volwaardig voorgerecht, of gebruik de champignons in combinatie met andere tapasgerechtjes zoals de wortelwrap sterren die je ook op onze site vindt.

 

Tip: geen stoomoven? Geen probleem, volg dan de aanwijzingen in dit recept tot stap 4 en bak de gevulde champignons af in 15 minuten op 200 graden in een voorverwarmde oven. Strooi de kaas over de champignons voordat deze de oven in gaan.

 

Stap 1 | Wat hebben we nodig?

 

  • 250 gram kastanje champignons
  • 3 kippendijen
  • 1 rode ui
  • 1 rode peper
  • 2 tenen knoflook
  • kipkruiden
  • Parmezaanse kaas
20 minuten
4 personen
Ingrediënten voor gevulde kastanje champignons uit de stoomoven

Stap 2 | Snijden

 

Borstel de kastanje champignons schoon en verwijder de steeltjes. Maak champignons nooit met water schoon, dan zuigen ze zich vol. Hak de steeltjes fijn. Snij de kippendijen in kleine stukjes. Dit mag best fijn, zo zijn de champignons straks makkelijker te vullen.

 

Snijden van de champignons
Kippendij snijden

Stap 3 | Bakken

 

Verhit een beetje olie in een koekenpan en bak hierin de kip samen met de gehakte steeltjes van de champignon. Voeg naar smaak kipkruiden toe aan de kip. Snipper ondertussen de rode ui. Snij de knoflook en rode peper fijn. Wij sneden ook de zaadlijsten van de rode peper mee. Wil je iets minder pit? Verwijder dan de zaadjes en lijsten uit de peper. Voeg alle gesneden ingrediënten toe aan de kip en bak dit kort mee.

Bakken van de kip en de champignons
Toevoegen van kipkruiden
Martijn snijdt de ingrediënten voor de gevulde champignons
Bakken van de kip en groenten

Stap 4 | Stomen

 

Draai voordat je de champignons gaat vullen wat zout en peper in elke champignon. Vul de champignons met het kipmengsel uit de koekenpan en leg ze in een stoomschaal met gaatjes. Schuif de schaal in de oven, selecteer de stoomfunctie en kies voor 100 graden stoom. Stoom de gevulde kastanje champignons in 15 minuten gaar.

 

Geen stoomoven? Strooi de kaas over de gevulde champignons en bak ze af in 15 minuten op 200 graden in een voorverwarmde oven.

Kastanjechampignons vullen met het mengsel van kip en groenten
De gevulde champignons in de Miele stoomoven
Gevulde champignons met kip
Instellen van de Miele stoomoven

Stap 5 | Garneren

 

Neem de stoomschaal uit de oven zodra het programma afgelopen is. Verdeel op elke champignon wat Parmezaanse kaas en laat dit smelten met behulp van een crème brûlée brander. Wij garneerden de gevulde kastanje champignons met wat overgebleven rode peper ringetjes en fijne blaadjes sla uit onze Agrilution.

 

Smakelijke start van het kerstdiner!

Parmezaanse kaas smelten met een crème brûlée brander
Blaadjes sla uit de Agrilution plantcube
Gevulde champignons met kip uit de stoomoven
Terug naar overzicht

Vergelijkbare recepten

Wortelwrap sterren met roomkaas

Vitello tonnato uit de stoomoven

Risotto uit de stoomoven