Een compleet kerstmenu uit de stoomoven; dat was ons doel. En dat is gelukt! Naast het hoofdgerecht van gevulde kip en een romige crĆØme brĆ»lĆ©e als dessert, kozen wij als starter voor champignons en vulden deze met kruidige kippendij en een pittig pepertje. Serveer er meerdere per persoon op Ć©Ć©n bordje voor een volwaardig voorgerecht, of gebruik de champignons in combinatie met andere tapasgerechtjes zoals de wortelwrap sterren die je ook op onze site vindt.
Tip: geen stoomoven? Geen probleem, volg dan de aanwijzingen in dit recept tot stap 4 en bak de gevulde champignons af in 15 minuten op 200 graden in een voorverwarmde oven. Strooi de kaas over de champignons voordat deze de oven in gaan.
Stap 1 | Wat hebben we nodig?
- 250 gram kastanje champignons
- 3 kippendijen
- 1 rode ui
- 1 rode peper
- 2 tenen knoflook
- kipkruiden
- Parmezaanse kaas
Stap 2 | Snijden
Borstel de kastanje champignons schoon en verwijder de steeltjes. Maak champignons nooit met water schoon, dan zuigen ze zich vol. Hak de steeltjes fijn. Snij de kippendijen in kleine stukjes. Dit mag best fijn, zo zijn de champignons straks makkelijker te vullen.
Stap 3 | Bakken
Verhit een beetje olie in een koekenpan en bak hierin de kip samen met de gehakte steeltjes van de champignon. Voeg naar smaak kipkruiden toe aan de kip. Snipper ondertussen de rode ui. Snij de knoflook en rode peper fijn. Wij sneden ook de zaadlijsten van de rode peper mee. Wil je iets minder pit? Verwijder dan de zaadjes en lijsten uit de peper. Voeg alle gesneden ingrediƫnten toe aan de kip en bak dit kort mee.
Stap 4 | Stomen
Draai voordat je de champignons gaat vullen wat zout en peper in elke champignon. Vul de champignons met het kipmengsel uit de koekenpan en leg ze in een stoomschaal met gaatjes. Schuif de schaal in de oven, selecteer de stoomfunctie en kies voor 100 graden stoom. Stoom de gevulde kastanje champignons in 15 minuten gaar.
Geen stoomoven? Strooi de kaas over de gevulde champignons en bak ze af in 15 minuten op 200 graden in een voorverwarmde oven.
Stap 5 | Garneren
Neem de stoomschaal uit de oven zodra het programma afgelopen is. Verdeel op elke champignon wat Parmezaanse kaas en laat dit smelten met behulp van een crĆØme brĆ»lĆ©e brander. Wij garneerden de gevulde kastanje champignons met wat overgebleven rode peper ringetjes en fijne blaadjes sla.
Smakelijke start van het kerstdiner!