Scroll verder

Koolhydraatarme courgettepasta met pesto

Courgettepasta, ook wel bekend als courgetti op courgettespaghetti

Je zou denken dat koolhydraatarme maaltijden saai zijn, maar niets is minder waar! Je kunt juist ontzettend lekkere gerechten maken zónder al te veel koolhydraten. Zo sla je twee vliegen in één klap; een lekkere maaltijd én laag in calorieën. Dat wil je toch? Courgette is het ideale product waarmee je de traditionele pasta kunt vervangen. Door de neutrale smaak van de courgette kun je eindeloos variëren met allerlei ingrediënten om de pasta op smaak te brengen. Bijvoorbeeld deze romige courgettepasta met crème fraîche en groene pesto… Smullen!

 

Stap 1 | Wat hebben we nodig?

 

  • 1 courgette
  • 2 tenen knoflook
  • 1 ui
  • verse basilicum
  • 1 eetlepel crème fraîche
  • 2 eetlepels groene pesto
  • 100 gram cherrytomaten
20 minuten
2 personen
Ingrediënten van de romige courgettepasta met pesto Courgettepasta, ook wel bekend als courgetti op courgettespaghetti

Stap 2 | Courgettepasta

 

Tegenwoordig kun je de courgettepasta, die ook wel courgetti of courgettespaghetti genoemd wordt, kant en klaar in de supermarkt kopen. Ook is er een spiraalsnijder op de markt waarmee je mooie slierten van de courgette kunt maken. Wij deden het gewoon old school; met een scherp mes maakten we dunne strookjes van de courgette. Iets meer werk, maar het resultaat is hetzelfde! Doe de gesneden courgette in een aparte schaal.

De courgette wordt in plakken gesneden De ui wordt gesnipperd

Stap 3 | Snijden en wokken

 

Snipper de ui en hak de knoflook en basilicum fijn. Snijd de cherrytomaatjes in partjes. Neem een wok met een beetje olie en verhit deze goed. Bak hierin eerst de ui totdat deze glazig is. Voeg dan de gesneden courgette toe en wok dit 2 minuten. Vervolgens kun je de tomaten, knoflook en basilicum toevoegen. Wok nog eens 2 minuten. Als laatste wok je de pesto en crème fraîche gedurende 2 minuten mee.

 

Zorg er vooral voor dat de wokpan heet is en wok snel en op hoog vuur. Als je dit niet doet zal de courgette teveel vocht verliezen, waardoor de pasta te waterig wordt.

Gesneden groenten om de courgettepasta op smaak te brengen De courgettepasta wordt aangebakken in de pan De crème fraîche maakt de courgetti romig Martijn voegt pesto toe aan de courgettepasta

Blok 5 | Verantwoord genieten

 

Wij combineerden de romige courgettepasta met de Oosterse zalm uit de stoomoven. Dat recept staat ook op onze site en kun je hier vinden. Ben jij geen liefhebber van vis? Gebruik dan kip, ook super lekker in combinatie met de courgettepasta met groene pesto.

 

Eet smakelijk!

Oosterse zalm op een bedje van courgettespaghetti Courgettepasta met Oosterse zalm uit de stoomoven

Onze nieuwe showroom is geopend!

Of vraag het magazine aan