Beperkte bereikbaarheid op 20 augustus i.v.m. Vuelta

Scroll verder
Scroll verder
Een heerlijke risotto maken hoeft niet moeilijk te zijn. Zeker niet als je daarvoor de stoomoven gebruikt, want dan is eindeloos roeren en vocht toevoegen tijdens het gaarproces van de risotto definitief verleden tijd! Dit risottorecept met groene asperges en zalm bereid je volledig in de stoomoven, super handig. Eenmaal op je bord geeft de frisse uitstraling van dit gerecht direct het heerlijke voorjaarsgevoel.
Neem een stoomschaal zonder gaatjes en verdeel hier de risotto in. Snipper de ui fijn en voeg dit toe aan de risotto. Snij de boter in kleine blokjes, ook dit verdeel je in de stoomschaal. Als laatste voeg je de groentebouillon en witte wijn toe. Zet de stoomschaal in de stoomoven en kies de stoomfunctie. Stel in op 100 procent stomen voor 40 minuten.
Neem de groene asperges uit de verpakking, spoel ze af onder de kraan en snij ongeveer één centimeter van de onderkant af. Laat acht asperges heel en maak van de overige asperges stukken van ongeveer vier centimeter. Voeg de asperges tien minuten voor het einde van de stoomtijd toe aan de rijst. Terwijl de risotto en de asperges verder garen, maak je fijne snippers van de gerookte zalm.
Als het stoomprogramma afgelopen is haal je beide schalen uit de oven. Schep de risotto en de asperges over in een ruime schaal en meng hier de zalmsnippers, Parmezaanse kaas en kookroom door. Maak op de borden mooie torentjes van het risottomengsel. Garneer elk bord met twee hele asperges en wat tuinkers. Als laatste geef je het gerecht nog een draai van de peper- en zoutmolen.
Eet smakelijk!