Espressoliefhebbers opgelet! Dit super snelle dessert met espresso maak je heel snel in de stoomoven klaar. Je hoeft zelf alleen de ingrediënten te mengen, die overigens ook heel eenvoudig zijn. Vervolgens doet de stoomoven het werk voor je, super handig! De structuur van dit espressodessert kan je het beste vergelijken met die van een panna cotta. Een heerlijk zachte, puddingachtige structuur.
Stap 1 | Wat hebben we nodig?
- 3 eieren
- 2 el suiker
- 1 pakje vanillesuiker
- 250 ml slagroom
- 100 ml sterke espresso
- 1 mespuntje kaneel
- 1/2 tl cacaopoeder
Stap 2 | Ingrediënten mengen
Meng alle ingrediënten voor het espressodessert door elkaar. Gebruik hiervoor een garde en klop het geheel stevig door. Giet het espressomengsel door een zeef in een maatkan.
Stap 3 | Afdekken & stomen
Verdeel het espressomengsel over vier hittebestendige schaaltjes. Dek ze af met huishoudfolie en plaats de schaaltjes in een stoomschaal met gaatjes. Schuif de schaal in de stoomoven. Selecteer de stoomfunctie op je apparaat en stel in op 85 graden. Laat het espressodessert in 20 tot 22 minuten gaar worden. Het dessert is klaar als het oppervlak elastisch aanvoelt.
Stap 4 | Genieten
Haal de schaaltjes uit de stoomoven en laat heel even afkoelen. Garneer het espressodessert met wat vers fruit, zoals aardbeien, frambozen of bosbessen. Zeef als laatste nog wat poedersuiker erboven.