Scroll verder

Chocolademousse met vers fruit

Ben jij net als wij een groot fan van chocolade? Dan is dit het perfecte dessert als afsluiter van je kerstdiner. De zachte, luchtige structuur van de chocolademousse, in combinatie met de stevige chocoladeganache en het verse fruit, is echt heerlijk. Hier ga jij je gasten blij mee maken!

 

Stap 1 | Wat hebben we nodig?

 

Voor de chocolademousse:

  • 100 gram pure chocolade
  • 120 ml melk
  • 2 eidooiers
  • 30 gram suiker
  • 200 ml slagroom

 

Voor de chocoladeganache:

  • 100 gram pure chocolade
  • 100 ml slagroom

 

Voor de garnering:

  • vers rood fruit
  • verse muntblaadjes
20 minuten
4 personen

Stap 2 | Chocolademousse

 

Hak voor de chocolademousse de 100 gram chocolade fijn. Verwarm in een pannetje de melk, zodra de melk warm is voeg je de fijn gehakte chocolade toe. Blijf roeren tot alle chocolade gesmolten is. Ondertussen klop je het eigeel samen met de suiker tot een schuimig geheel.

Stap 3 | In de glaasjes

 

Haal het pannetje van de warmtebron en roer het eigeelmengsel erdoor. Klop de slagroom, en spatel dit vervolgens ook door de chocolade. Doe dit voorzichtig, zodat de mousse zo luchtig mogelijk blijft. Doe de chocolademousse in een spuitzak en verdeel de mousse over vier glazen. Zet de glazen in de koelkast om op te stijven.

Stap 4 | Chocoladeganache

 

Terwijl de mousse in de koelkast staat, begin je met de chocoladeganache. Verwarm 100 milliliter slagroom in een pannetje en hak ondertussen de chocolade fijn. Voeg de chocolade aan de slagroom toe zodra deze warm is, en roer door totdat alle chocolade gesmolten is. Laat de ganache iets afkoelen en giet het vervolgens over de chocolademousse. Zet terug in de koelkast en laat volledig uitharden. Dit duurt ongeveer 1 uur.

Stap 5 | Garneren

 

Voor de garnering gebruikten wij vers fruit, zoals frambozen, bosbessen en aardbeien. Was het fruit en snijdt de aardbeien in partjes. Haal de glaasjes uit de koelkast zodra het dessert voldoende is uitgehard en garneer met het fruit en de muntblaadjes. Als finishing touch strooi je met een zeefje nog wat poedersuiker over de glaasjes. Zo heb je ook gelijk een heerlijk winters kerstsfeertje…

 

Smakelijk!

Terug naar overzicht

Vergelijkbare recepten

Witte chocolademousse met bastogne en frambozen

Chocolade cupcakes met frambozencoulis uit de stoomoven

Varkenshaas medaillons met Emmentaler