Scroll verder

Croque madame met katenspek

Spiegeleitje bovenop de croque madame met katenspek

Wij maakten een variatie op de klassieke croque madame. Waar je bij het originele recept gebruik maakt van ham, kaas en een eitje on top, vervingen wij de ham voor uitgebakken spek en voegden we nog wat extra kruiden toe. Dit alles onder het mom van; verandering van spijs doet eten. Het doet ons een beetje denken aan een Engels ontbijtje van spek en eieren in combinatie met de originele Franse tosti. Het lekkerste van twee werelden!

 

Stap 1 | Wat hebben we nodig?

 

  • 4 witte boterhammen
  • 4 plakken jonge kaas
  • 6 plakken katenspek
  • 2 eieren
  • twee takjes peterselie
  • zout
  • peper
  • gemengde tuinkruiden
15 minuten
2 personen
Ingrediënten voor de croque madame met katenspek

Stap 2 | Beleggen

 

Begin met het uitbakken van de katenspek. Wij deden dit op onze grillplaat omdat wij nu eenmaal fan zijn van die mooie grill-streepjes, maar je kunt hier ook een gewone koekenpan voor gebruiken. Laat het spek even uitlekken op keukenpapier. Beleg twee van de vier boterhammen met jonge kaas en leg hier de uitgebakken katenspek op. Bestrooi met gemengde tuinkruiden en dek vervolgens af met de andere twee boterhammen.

Katenspek uitbakken op de grillplaat
Witte boterhammen belegd met kaas
Boterhammen met kaas en katenspek
Tosti op de grillplaat en een ei in de koekenpan

Stap 3 | Grillen en bakken

 

Verhit opnieuw de grillplaat. Omdat we op de plaat zojuist het spek uitgebakken hebben, is het toevoegen van boter of olie niet nodig. Bak de twee tosti’s aan beide kanten ongeveer drie minuten. Ondertussen bak je in een koekenpan twee spiegeleieren. Leg de tosti’s op borden en leg daarboven op het ei. Bestrooi het ei met een klein beetje zout en peper. Als laatste garneer je de croque madame met verse gehakte peterselie.

 

Eet smakelijk! 

Spiegeleitjes in de koekenpan
Peterselie fijn snijden
Croque madame met katenspek
Terug naar overzicht

Vergelijkbare recepten

Tosti met chorizo, oude kaas en sambal

Broodje Hotdog Samurai

Tosti met parmaham en truffelmayonaise