Heb je op zaterdag een afspraak bij ons in de showroom onder lunchtijd? Dan heb je geluk, want je kunt altijd met ons mee eten! Deze tosti met parmaham en truffelmayonaise heeft al een aantal keer op het menu gestaan, en dat is niet alleen omdat de smaken uitzonderlijk lekker zijn. Hij is ook nog eens makkelijk te maken. Ideaal natuurlijk, want een lunch bereiden voor 20 tot 30 personen op zaterdag is meer regel dan uitzondering. En dan moet het snel, makkelijk, maar vooral ook vooral super lekker zijn! Met dit recept heb je voldoende om 4 heerlijke tosti’s te maken.
Stap 1 |Ā Wat hebben we nodig?
- 8 sneetjes casinobrood
- 1 verpakking parmaham
- 1 bolletje mozzarella
- 100 gram rucola
- truffelmayonaise
- olijfolie
- pijnboompitjes
Stap 2 | Beleggen van de tostiās
Bak in een koekenpan de pijnboompitjes goudbruin. Haal ze direct uit de pan zodra je tevreden bent over de kleur. Neem de acht sneetjes casinobrood en smeer deze allemaal in met de truffelmayonaise. Beleg vier broodjes met de rucola en parmaham. Snij de mozzarella in plakjes en beleg ook hier de vier broodjes mee. Als laatste verdeel je wat pijnboompitjes over de broodjes. Leg de andere vier broodjes met alleen de truffelmayonaise er bovenop.
Stap 3 | Smeren en bakken van de tostiās
Smeer met behulp van een kwast de tostiās in met olijfolie. Wij gebruikten voor het verwarmen van de tostiās onze grillplaat. Je kunt de broodjes natuurlijk ook klaarmaken met een tosti ijzer. Wij kiezen voor de grillplaat omdat deze zulke mooie streepjes op het brood geeft. Zorg ervoor dat de plaat goed heet is voordat je het brood erop legt. Draai na enkele minuten de tostiās om en haal van de plaat zodra ook deze kant mooie grillstreepjes heeft en de mozzarella voldoende gesmolten is.
Stap 4 | Lunchtijd
Snij de tostiās met parmaham en truffelmayonaise schuin doormidden. Serveer op een mooi plankje of bord, samen met een klein schaaltje van de truffelmayonaise. Lekker om te dippen, mocht je geen genoeg van de smaak van truffelmayonaise krijgen.