Dit gerecht van pittige kip op Turks brood maken wij hier regelmatig. Achter de schermen valt deze pittige kip altijd behoorlijk in de smaak. Hoog tijd om het recept met jullie te delen! Wij serveren bij het brood Doritos en een heerlijke dip van tomatentapenade. Pure verwennerij tijdens de lunch of avondmaaltijd!
Stap 1 |Ā Wat hebben we nodig?
- 1 Turks brood
- 600 gram kipfilet
- 1 rode ui
- 1 paprika
- 125 gram champignons
- 2 theelepels sambal
- 10 ml ketjap
- 10 ml curry
- 10 ml chilisaus
- 10 ml smokey barbecuesaus
- chilivlokken
Voor erbij:
- 5 eetlepels mayonaise
- 5 eetlepels tomententapenade
- Doritos
- Parmezaanse kaas
Stap 2 | Kip snijden & marineren
Meng alle sauzen van de sambal tot de smokey barbecuesaus door elkaar. Voeg nog een beetje van de chilivlokken toe als je van extra pittig houdt. Snijd vervolgens de kipfilets in reepjes en doe deze in de schaal bij de marinade. Roer goed door en zet aan de kant. Maak ook alvast de dip, dit doe je door de mayonaise met de tomatentapenade te mengen, zet de dip in de koelkast totdat je het gaat gebruiken.
Stap 3 | Groenten in de wok
Borstel de champignons schoon en snijd deze in plakjes. De paprika snijd je in reepjes en de ui in ringen. Wij vinden het bij dit gerecht lekker als de groenten grof gesneden zijn, wil je dit niet kan je de groenten uiteraard fijner snijden. Pak een wok en verhit hier een scheutje olijfolie in. Wok de groenten circa 8 minuten op een hoge stand, schud regelmatig om.
Stap 4 | Pittig kippetje
Voeg de gemarineerde kip na 8 minuten toe aan de groenten en laat het verder garen. Ondertussen bak je het Turks brood af in een voorverwarmde oven op 200 graden 6 tot 7 minuten. Heb je een stoomoven, voeg dan gering stoom toe tijdens het bakproces. Dit zorgt voor een extra krokante korst.
Stap 5 | Serveren & genieten
Snijd het Turks brood in 6 gelijken delen. Verdeel het pittige kip mengsel over de zes broodjes. Serveer de broodjes op mooie borden en leg er wat Doritos en een klein schaaltje met de tomaten dip bij. Garneer de pittige kip op Turks brood met verse bieslook, een beetje Parmezaanse kaas en chillivlokken.