Scroll verder

Tosti met chorizo, oude kaas en sambal

Tosti met chorizo, oude kaas, sambal en tomaat

Zo nu en dan is niets zo lekker als een heerlijke tosti. En het leuke is dat je eindeloos kunt blijven variëren met allerlei smaken. Soms is een rondje koelkast al voldoende om inspiratie op te doen voor een goede tosti. Wij maakten deze keer een pittig smaakbommetje met chorizo en oude kaas. Beetje afblussen met een glas verse melk en je lunch is compleet!

 

Stap 1 | Wat hebben we nodig?

 

  • 4 witte boterhammen
  • 2 plakken oude kaas
  • 8 plakjes chorizo
  • eetlepel sambal
  • 1 tomaat
10 minuten
2 personen
Ingrediënten voor de tosti met chorizo, oude kaas en sambal

Stap 2 | Beleggen

 

Smeer alle vier de boterhammen in met sambal. Bepaal zelf de dikte van de laag, hoe meer sambal, hoe pittiger je tosti uiteindelijk gaat worden. Beleg twee van de vier boterhammen met oude kaas en chorizo. Snij vervolgens de tomaat in dunne plakken en leg deze bovenop de kaas. Dek nu af met de andere twee boterhammen.

Witte boterham insmeren met sambal
Boterhammen beleggen met oude kaas
Tomaat in plakjes snijden
Martijn snijdt de tomaat in plakjes

Stap 3 | Grillen

 

Voor het verwarmen van de tosti’s gebruiken wij de grillplaat op onze inductiekookplaat. Ideaal, doordat je zones van de kookplaat kunt koppelen kan je een grillplaat kwijt. Uiteraard kan je de tosti’s ook gewoon verder klaar maken in een tosti apparaat of panini grill. Laat de grillplaat goed warm worden en smeer deze in met olijfolie. Leg de tosti’s op de plaat en grill aan beide kanten. De tosti is klaar als de kaas licht gesmolten is en er aan beide kanten van het brood mooie strepen van de grillplaat zijn ontstaan.

 

Eet smakelijk!

Tosti bakken op de grillplaat
Tosti met chorizo, oude kaas en sambal op de grillplaat
Pittige tosti met chorizo, oude kaas en sambal
Terug naar overzicht

Vergelijkbare recepten

Croque madame met katenspek

Broodje Hotdog Samurai

Tosti met parmaham en truffelmayonaise