Wij zijn gek op nieuwe producten. Toen wij laatst bij het bestellen van onze boodschappen de nieuwe lekkernij van Venco kregen, waren we gelijk enthousiast over de smaakcombinatie van drop en chocolade. Deze Venco Choco D’rop is verkrijgbaar in vijf varianten; melk, puur, melk anijs, puur zout en wit salmiak. En juist deze laatste smaak inspireerde ons voor het maken van dit dessert. Combineer de frisse smaak van het citroenijs met het zoete van de drop en de witte chocolade, en je hebt een regelrechte smaaksensatie te pakken!
Stap 1 |Â Wat hebben we nodig?
- 1 potje Venco Choco D’rop wit salmiak
- 4 bolletjes citroenijs
- handje frambozen
- 50 gram witte chocolade
- 50 gram zachte, zoete drop
Stap 2 | Hakken
Haal het citroenijs vast uit de vriezer, zodat dit straks iets makkelijker te verwerken is. Hak de witte chocolade en de zoete drop in kleine stukjes. Neem een aantal Venco Choco D’ropjes, zo’n vijf per portie, en snij deze in twee helften. Was en halveer de frambozen.
Stap 3 | Opbouwen en genieten
Neem leuke hoge glazen waar je het citroenijs met Venco Choco D’rop in wilt serveren. Begin met een laagje van het citroenijs. Dan strooi je er wat van de gehakte witte chocolade en drop overheen. Doe er ook wat van de gehalveerde Venco Choco D’rop en frambozen bij. Schep vervolgens weer een laagje citroenijs in het glas. Dek af met witte chocolade, drop, Venco Choco D’rop en framboos. Garneer eventueel met een blaadje munt.