Scroll verder

Regenereren: hoe werkt dat?

Regenereren, een duur woord voor het opwarmen van je maaltijd. Het regenereren heeft in vergelijking met het opwarmen van eten in de magnetron veel voordelen. Kwaliteit wordt voor ons allemaal steeds belangrijker. Hoog tijd dus om afscheid te nemen van de magnetronmaaltijden wat ons betreft. Johan heeft in zijn vlog al een tipje van de regenereer-sluier opgelicht. In dit blog zetten we alles nog voor je even op een rijtje. Ook kan je lezen hoe de functie precies werkt en welke ovens over deze functie beschikken. Welkom in de wereld van het nieuwe opwarmen!

Martijn warmt zijn maaltijd opnieuw op met de regenereerfunctie van de stoomoven
De regenereerfunctie op een stoomoven van NEFF

Regenereren of ‘oppiepen’?

 

Jarenlang was de magnetron voor de meeste huishoudens een onmisbaar apparaat in de keuken. Het opwarmen van melk, babyvoeding of complete maaltijden met een magnetron gaat natuurlijk super snel. Maar of je warme maaltijd na het ‘oppiepen’ nog net zo lekker is als dat het vers bereidt op je bord lag? Daar kunnen we het snel over eens zijn; vaak is de maaltijd nog koud van binnen en bloedheet aan de buitenkant en laat de smaak ook veel te wensen over. Het regenereren maakt een einde aan het tijdperk van smakeloze, opgewarmde maaltijden!

Regenereren in een NEFF stoomoven
Het instellen van de regenereerfunctie op de stoomoven

Regenereerfunctie op de stoomoven

 

Bij het samenstellen van je nieuwe keuken zal ook al snel de apparatuur ter sprake komen. Het is dan goed om na te denken of je een (combi)stoomoven wilt. Naast alle voordelen die een stoomoven biedt hebben deze ovens ook de regenereerfunctie. Met deze functie kan je je eten weer opwarmen zonder smaakverlies. Tijdens het regenereren wordt er stoom toegevoegd aan je maaltijd, dit zorgt ervoor dat het eten niet uitdroogt. Ook word je maaltijd gelijkmatig verwarmd, een groot voordeel als je dit vergelijkt met de magnetron. Nooit meer eindeloos omscheppen van je stamppot of pastagerecht om het op temperatuur te krijgen!

Regenereren duurt wat langer dan opwarmen in de magnetron
Door het toevoegen van stoom droogt de maaltijd tijdens het regenereren niet uit

Hoe gebruik ik de regenereerfunctie?

 

Op de meeste stoomovens zit een regenereerprogramma. De afbeeldingen in dit blog laten zien hoe wij een pastagerecht opwarmden in een stoomoven van Neff. Voor de duidelijkheid zetten we het ook nog even op een rijtje.

 

– Zoek in het programmaoverzicht de functie ‘regenereren’.

– Selecteer temperatuur en tijd. Een gemiddelde maaltijd is op 130 graden in circa 15 minuten warm.

– Haal je maaltijd uit de koelkast en zet onafgedekt in de oven.

– Druk op start.

– Benen omhoog, drankje erbij en wachten tot je maaltijd klaar is!

Het regenereren duurt ongeveer 12 minuten
Een heerlijke maaltijd dankzij de regenereerfunctie

Meer weten over regenereren?

Wil jij ook afscheid nemen van je magnetron en kennismaken met regenereren? Onze adviseurs vertellen je er graag meer over. Laat je adviseren of de oven die jij hebt uitgezocht voor je nieuwe keuken ook over deze ideale functie beschikt. In onze showroom vind je verschillende stoomovens van bijvoorbeeld NEFF, Miele, Siemens of Pelgrim met deze functie. Zien wij je snel?

Vraag het inspirerende magazine aan!

Magazine Velthuizen Keukens: Over de kook
Of maak direct een afspraak
Magazine Velthuizen Keukens: Over de kook