Scroll verder

Beenham vacumeren voor een sous vide bereiding

Quva: vacumeren kun je leren!

Quva heeft een gepatenteerd systeem gecreëerd waarmee je jouw gerechten eenvoudig vacumeert. Hierdoor blijven ze tot wel drie langer goed! Met de Quva kun je ook wijnen langer bewaren nadat ze geopend zijn, en door te vacumeren heb je de mogelijkheid om sous vide te koken. De Quva neemt nauwelijks ruimte in, is gemakkelijk in gebruik en het apparaat is ook nog eens betaalbaar. Benieuw naar de Quva? Hieronder lees je alles over dit vacumeerapparaat!

Martijn vacumeert met de Quva
Wijn blijft langer houdbaar dankzij de Quva wijnstoppers

Duurzame oplossing

 

Duurzaamheid wordt een steeds belangrijker begrip. Ook in de keuken komt duurzaamheid nadrukkelijk naar voren, bijvoorbeeld wat betreft voedselverspilling. Volgens het Voedingscentrum verdwijnt jaarlijks bijna 10 procent van ons eten ongebruikt in de vuilnisbak: dat is 34 kilo per persoon per jaar! En dat is niet alleen slecht voor het milieu, maar ook erg kostbaar. Voedselverspilling kost elke Nederlander gemiddeld 120 euro per jaar.

 

Gastheer Martijn is in onze showroom dagelijks met voedsel bezig. “Voedselverspilling kun je op verschillende manieren tegen gaan, maar één van de beste manieren is door groenten, vlees en vis langer te bewaren. Dat kan door te vacumeren.” Vacumeren heeft verschillende voordelen, zo legt Martijn uit. “Je kunt zowel rauwe ingrediënten als bereide maaltijden vacumeren, en in de koelkast of vriezer bewaren. Doordat het voedsel niet aan lucht en zuurstof blootgesteld wordt, krijgen schimmels, gist en bacteriën bijna geen gelegenheid om te groeien. Daardoor kun je eten tot wel drie keer langer bewaren.”

 

De Quva is hét apparaat om gemakkelijk en snel te vacumeren, zo vertelt Martijn. “De Quva is een vacumeerapparaat dat in het keukenblad verwerkt is. Daardoor is het alleen zichtbaar wanneer je het gebruikt, buiten gebruik heb je er geen last van. Door op het deksel te drukken komt de Quva tevoorschijn.” Martijn vindt het apparaat daarnaast ook erg fijn in gebruik. “Je trekt de slang uit het apparaat en bevestigt deze aan één van de meegeleverde vacuümzakken of -doosjes. Vervolgens zet je de Quva aan, en binnen een paar seconden is alles vacuüm verpakt.”

Sous vide functie van de stoomoven

Heerlijk eten én drinken!

 

Als je beschikt over een Quva én een stoomoven, heb je de mogelijkheid om sous vide te koken. “Sous vide koken staat ook wel bekend als vacuümgaren”, legt Martijn uit. “Door vacuüm te koken behouden jouw groenten, vis of vlees hun smaak en vitamines meer. Vlees blijft bijvoorbeeld veel sappiger én smaakvoller.” Wij namen zelf de proef op de som; bekijk hier het recept voor een sous vide beenham.

 

Met de Quva kun je ook langer genieten van jouw favoriete wijnen. “Met de meegeleverde wijnstoppers kun je ook wijn vacumeren,” aldus Martijn. “Dit betekent dat de fles niet persé in één of twee dagen op moet, want de wijn blijft bijna een week net zo lekker.” En als je de wijn dan ook nog eens op een perfecte temperatuur kan serveren dankzij een wijnklimaatkast, is het feest helemaal compleet!

Productafbeelding van de Quva

Andere voordelen van de Quva

 

De Quva is een manier om groenten, vlees en vis te vacumeren. Het apparaat is in het werkblad ingebouwd, waardoor het nauwelijks ruimte in beslag neemt. Wanneer je het apparaat niet gebruikt is alleen het strak afgewerkte deksel zichtbaar. Met een enkele druk op de knop verschijnt de Quva wanneer je wilt vacumeren. In vergelijking met een vacumeerlade bespaar je dus veel ruimte, en in tegenstelling tot een los vacumeerapparaat hoef je je geen zorgen te maken over waar je jouw vacumeermachine opbergt.

 

Daarnaast is het apparaat eenvoudig te bedienen. Bevestig de vacuümslang op je Quva vacuümzak, vacuüm vershouddoos of wijnstopper. Druk op de knop en vacumeer de inhoud. Bij het bereiken van het juiste vacuümniveau stopt het Quva vacuümsysteem automatisch. Zo simpel kan vacumeren zijn! Daarnaast is de Quva ook nog eens betaalbaar. Het apparaat is iets kostbaarder dan een los vacumeerapparaat, maar veel goedkoper dan een vacumeerlade.

Beenham vacumeren met de Quva

De Quva ervaren?

 

Ben je enthousiast geworden over het Quva vacumeersysteem? Kom eens langs in onze showroom! Onze adviseurs laten jou graag de werking van de Quva zien.

Vraag jouw gratis magazine aan!

Magazine Velthuizen Keukens: Over de kook
Of maak direct een afspraak
Magazine Velthuizen Keukens: Over de kook