Scroll verder

Wat zijn de voordelen van een stoomoven?

Deze keer willen we je wat meer gaan vertellen over de opkomende trend op kookgebied: het stomen. Dit is niet meer weg te denken uit de hedendaagse keuken! Naast het behoud van vitamines in groentes, zijn er natuurlijk nog veel meer voordelen aan de stoomoven. We nemen even een stoomoven van NEFF als voorbeeld. Bij ons is dit een veel verkocht merk, waar wij zelf ook enorm enthousiast over zijn.

 

Grote broer
Stomen maakt het koken zoveel makkelijker en sneller! Kooktijden zijn even lang als het ‘gewone’ koken in de pan. Je zet de stoomoven aan en het gerecht word vanzelf gaar gestoomd. Dus geen gedoe meer met aangebrande of vastgekoekte pannen. En wat te denken van een schoon fornuis!? De nieuwste stoomovens zijn voorzien van alle functies waar een ‘normale’ oven ook over beschikt. Onder- en bovenwarmte, hete lucht of grill, deze stoomoven heeft het allemaal! De stoomoven mag daarom met recht de grote broer van de reguliere oven genoemd worden.

 

Perfecte pizza
Gestoomde vis of groente, wie kent het inmiddels niet? Vis en groente stoom je op 100 procent. Maar door het stomen te combineren met hete lucht is er opeens veel meer mogelijk! Voeg aan het bakproces naar eigen keuze 60 en 90 procent stoom toe. Daarnaast houdt de stoom je gerecht sappig van binnen en de hete lucht zorgt voor een mooi knapperig bruin korstje. Probeer dit bijvoorbeeld eens met een pizza; je zult merken dat de pizza door de hoge luchtvochtigheid nauwelijks aanbrandt. Resultaat: een perfecte pizza waar menig pizzeria jaloers op zal zijn. Heerlijk!

 

Topmodel
Regenereren, een fijn woord voor het opwarmen van je maaltijd. Ook dat kan met de topmodellen van Neff. De stoomoven voegt tijdens het opwarmen vocht toe. Je opgewarmde maaltijd droogt dus niet uit en smaakt even lekker als een vers bereide maaltijd. In vergelijking met opwarming in de magnetron zullen de geregenereerde groenten, aardappelen en vlees gelijkmatiger gewarmd worden.

 

Kom langs
Uiteraard zijn wij enthousiast over dit product. Er zijn nog ontelbaar veel meer mogelijkheden met de nieuwste stoomovens. Kom langs in onze showroom en laat je verrassen door de hoeveelheid aan maten en functies. Graag vertellen wij je meer over deze nieuwe trend op kookgebied!

Stoomfunctie op een NEFF oven
De stoomtabel van NEFF
Broccoli en vis uit de stoomoven