Scroll verder

NEFF wijnklimaatkast met telescopische planken van bamboe

NEFF wijnklimaatkasten: fraai en innovatief!

Wijnklimaatkasten komen steeds vaker terug in onze keukenontwerpen. En dat is niet zo gek, want het geeft jouw nieuwe keuken een stijlvolle uitstraling! En als je eenmaal een wijnklimaatkast hebt, wil je ook niet meer zonder. Het is namelijk niet alleen een stijlvolle bewaarplek voor jouw favoriete flessen, maar de wijnen blijven ook nog eens op de perfecte temperatuur. Steeds meer apparatuurmerken nemen wijnklimaatkasten op in hun assortiment. Als specialist in koelen en vriezen heeft Liebherr uiteraard een assortiment aan wijnklimaatkasten, maar ook merken als Boretti en Miele verkopen steeds meer wijnkoelkasten. Als MasterPartner zijn wij natuurlijk blij dat NEFF zich nu ook op de markt voor wijnklimaatkasten richt. In dit blog vertellen wij je graag meer over de nieuwe NEFF wijnklimaatkasten!

Telescopische planken van bamboe in de wijnklimaatkast van NEFF

Prachtige uitstraling

 

Frameloze, glazen deur

 

Het fraaie design is het eerste wat opvalt aan de nieuwe NEFF wijnklimaatkasten. Het gepolijste ontwerp met de volledig glazen deur geeft de wijnkoelkasten een strakke uitstraling. De wijnklimaatkast integreer je perfect in jouw keuken dankzij deze frameloze deur.

 

De juiste verlichting

 

De verlichting van de wijnklimaatkast biedt mogelijkheden om jouw wijnen in de schijnwerpers te zetten. Dankzij de speciaal ontwikkelde presentatiemodus, die jouw wijnen met een zachte gloed verlicht, verleid je jouw gasten met jouw verrassende wijncollectie. Als de presentatiemodus is ingeschakeld worden jouw wijnen permanent verlicht, ook als de deur gesloten is. Overdag is dit natuurlijk niet nodig, en ook wanneer je van huis bent of op bed ligt is het zonde om de verlichting aan te hebben. In dat geval gaat het licht alleen branden wanneer je de NEFF wijnklimaatkast opent. Ook is het mogelijk de verlichting volledig uit te schakelen.

Wijnflessen op bamboe telescopische planken
Intuïtief display op de NEFF wijnklimaatkast

Telescopische planken van bamboe

 

De planken in de NEFF wijnklimaatkasten zijn van gemaakt van bamboe. Dit geeft de wijnkoelkasten een uniek en natuurlijk karakter. Daarnaast is bamboe ook nog eens een duurzaam alternatief voor hout, wat de keuze voor deze wijnklimaatkasten verantwoord maakt. De bamboeplanken zijn daarnaast telescopisch. Dit betekent dat je de planken gemakkelijk naar voren trekt. Door de soepel glijdende telescopische planken pak je jouw favoriete wijnfles gemakkelijk uit de klimaatkast van de Duitse fabrikant.

 

Intuïtieve bediening

 

Het bedieningspaneel van de wijnklimaatkasten van NEFF is mooi vormgegeven én makkelijk in gebruik. Zo stel je gemakkelijk de temperatuur in via de pijltjes omhoog en omlaag. Ook is het mogelijk om de toetsen te blokkeren, zodat je voorkomt dat het apparaat niet ongewenst of ondeskundig wordt bediend. Handig als je jouw keuken kindvriendelijk wil maken. Via het elektrische bedieningspaneel stel je ook gemakkelijk de verlichting in. Door het lampje in te drukken zet je de binnenverlichting aan of uit, door ‘m 3 seconden ingedrukt te houden gaat de presentatiemodus aan of uit.

NEFF wijnklimaatkast, standaardmodel
NEFF wijnklimaatkast, slank model

Altijd het juiste formaat

 

Ruimte voor 44 flessen

 

Het ‘standaard’-model, dat met een breedte van 60 centimeter vergelijkbaar is met de breedte van bijvoorbeeld een vaatwasser, oven of koelkast, biedt ruimte voor maar liefst 44 flessen. Daarnaast beschikt dit model over twee temperatuurzones. Hierdoor kun je zowel rode wijnen als witte wijnen en champagne in de wijnklimaatkast bewaren. Omdat warmte stijgt adviseren wij om rode wijnen bovenin de plaatsen, en witte wijnen onderin. De temperatuur van de zones is in stellen van 5°C tot 20°C. De ideale drinktemperatuur van verschillende soorten wijnen verschilt, maar over het algemeen geldt een ideale drinktemperatuur van 18°C voor rode wijnen en 8°C voor witte wijnen.

 

Compact model

 

Heb je minder ruimte in je keuken, of wil je minder ruimte besteden aan jouw wijnvoorraad? Dan biedt NEFF de oplossing met het slanke 30 centimeter-model. In deze wijnkoelkast is ruimte voor 21 flessen. Dit compacte model beschikt over één temperatuurzone, welke ook in te stellen is van 5°C tot 20°C.

Wijnklimaatkast van NEFF

Een NEFF wijnklimaatkast in jouw nieuwe keuken?

 

Ben je enthousiast geraakt over de wijnklimaatkasten van NEFF? Onze adviseurs vertellen je er graag meer over! Omdat de wijnklimaatkasten van NEFF gloednieuw zijn, hebben we deze nog niet in onze showroom. Wijnkoelkasten van andere merken kun je wel in onze showroom bewonderen, en onze verkoopadviseurs vertellen je graag wat de verschillen zijn tussen de verschillende merken.