Scroll verder

NEFF CircoTherm: gelijkmatige verdeling van hetelucht

In de vlog van onze inspirerende keukenboer vertelde Johan niet alleen over de voordelen van de Slide&Hide van NEFF, maar ook over een andere technologie: het CircoTherm heteluchtsysteem. Dankzij deze technologie kun je erg efficiënt meerdere gerechten in de oven maken. Het is mogelijk om drie, en afhankelijk van de oven soms zelfs vier, gerechten tegelijkertijd te bereiden. Super handig wanneer je bijvoorbeeld vrienden of familie over de vloer krijgt! Hoe deze technologie werkt lees je hieronder.

NEFF ovens met CircoTherm technologie
NEFF CircoTherm in de praktijk

CircoTherm: perfecte bakresultaten zonder smaakoverdracht

 

Doorgaans komt het bij heteluchtovens nog wel eens voor dat de hete lucht niet gelijkmatig door de gehele oven verspreid wordt. Hierdoor zijn de bakresultaten minder, en meerdere gerechten tegelijkertijd bereiden is daardoor niet mogelijk. NEFF heeft met haar CircoTherm technologie hier een oplossing voor gevonden. Dankzij de gelijkmatige verdeling van hete lucht heeft elk niveau in de oven een eigen luchtstroom. Deze ‘omwikkelt’ het gerecht, waardoor smaken en geuren niet overgedragen worden naar een ander gerecht. Dit is mogelijk dankzij de unieke turbine die een gecontroleerde luchtstroom de ovenruimte inblaast en deze gelijkmatig door de oven laat circuleren. Ook zorgt de CircoTherm-technologie voor perfecte bakresultaten: door de snelle verdeling van hete lucht schroeit het gerecht snel dicht. Hierdoor blijft je gerecht sappig en smaakvol.

Energiebesparing en een schonere oven

 

Dankzij een extra krachtig verwarmingselement van 2.3 kW wordt de oven sneller verwarmt, en worden gerechten sneller verhit. Hierdoor is er een lagere temperatuur nodig in de oven. Deze lagere temperatuur heeft verschillende voordelen. Zo is het verlies van warmte bij het openen van de deur kleiner. De oven gaat dus efficiënter om met energie. Daarnaast blijft de oven ook schoner: door de lagere temperatuur zal er minder gespetter plaatsvinden. En omdat deze lage temperatuur sneller bereikt is, is voorverwarmen ook nauwelijks nodig. Al met al is het Neff CircoTherm heteluchtsysteem een energie-efficiënt technologie!

 

Meer informatie over NEFF CircoTherm ovens

 

Als je nog iets meer over de precieze werking van de CircoTherm-technologie wilt weten, kun je de website van NEFF bekijken. Echter, je komt er pas echt achter wat je allemaal met dit systeem kan als de ovens in onze showroom komt bekijken! Onze adviseurs vertellen je graag meer deze technologie, maar ook over het Slide&Hide-systeem van NEFF. Ze laten je ook graag het verschil zien tussen ovens van NEFF en die van onder andere Miele, Siemens en Pelgrim. Voor een afspraak maken ze graag tijd vrij!

Vraag het gratis magazine aan!

Magazine Velthuizen Keukens: Over de kook
Of maak direct een afspraak
Magazine Velthuizen Keukens: Over de kook