Scroll verder

BORA X BO: hypermoderne stoomoven met afzuiging

BORA staat bekend als de pionier op het gebied van kookplaatafzuiging. Het Duitse merk ontwikkelde deze technologie in 2006. Sindsdien heeft BORA zijn kookplaten doorontwikkeld en nieuwe modellen op de markt gebracht. Tot voor kort lag de volledige focus van BORA op kookplaten met afzuiging, maar daar is met de introductie van de BORA X BO verandering in gekomen. Net als de kookplaten beschikt deze stoomoven over een geïntegreerd afzuigsysteem, wat uniek is binnen het ovensegment. Daarnaast vallen onder andere de eenvoudige bediening, automatische reinigingsfuncties en het strakke design in positieve zin op. We vertellen je graag meer over de BORA X BO, die ook in onze showroom te bewonderen is, in dit blog!

BORA X BO: flexibele oven met stoomafzuiging

 

Het meest bijzondere aan de BORA X BO stoomoven is de stoomafzuiging. Afzuiging rondom de kookplaat is vanzelfsprekend, maar voor een stoomoven is de technologie nieuw. De afzuiging wordt mogelijk gemaakt door een afzuigplaat. Deze zit in de oven verwerkt, achter het grafische display waar we straks meer over vertellen. Wanneer je de deur opent via de BORA Smart Open-technologie, zuigt de afzuigplaat de kookgeuren en dampen eerst uit de oven. De lucht wordt ontvocht, afgekoeld, gefilterd en via de achterkant van het apparaat weggeleid. Daarna opent de deur zich automatisch. Dankzij het geurfilter worden álle geuren geneutraliseerd, zelfs de lucht van visgerechten.

 

Doordat de stoom afgezogen wordt krijg je geen dampen of kookgeuren in je gezicht wanneer je de oven opent. Om te voorkomen dat de oven te lang open blijft, sluit de deur naar verloop van tijd vanzelf wanneer je de deur niet in een andere stand zet. Dit zorgt voor een betere bereiding doordat de temperatuur en het vochtniveau constanter blijven, en bespaart energie. Het koolstoffilter dat de geuren teniet doet gaat ongeveer één jaar mee totdat het verzadigd is. Dit filter is gemakkelijk te vervangen door het display omhoog te klappen en het filter uit het apparaat te trekken.

Eenvoudige bediening via 19 inch display

 

De BORA X BO heeft een bijzonder en innovatief bedieningsscherm. Het touchscreen is 19 inch breed, wat gelijk staat aan bijna 50 centimeter. Dankzij de zeer gevoelige sensortoetsen voelt het display aan als een smartphonescherm. De bediening gaat snel en soepel, mede door de heldere kleuren en de hoge resolutie. Het bedieningsscherm van de BORA X BO heeft daarnaast nog een ergonomisch voordeel. Dit display kan namelijk naar boven worden opengeklapt. Dit komt met name van pas wanneer de oven in een onderkast geplaatst is.

 

Via het display heb je toegang tot een groot scala aan ovenfuncties en programma’s. Je kan de oven zelf instellen naar jouw wensen, maar ook één van de automatische programma’s selecteren. Zo weet je zeker dat je jouw gerecht op de ideale temperatuur en met het perfecte stoomniveau bereidt. De BORA X BO beschikt over alle functies en programma’s die je bij een moderne stoomoven mag verwachten. Ook is de oven uitgerust met een kerntemperatuurmeter.

Reinigen als een vaatwasser

 

BORA heeft de X BO voorzien van een automatisch schoonmaakprogramma. Deze is een stuk intensiever dan de automatische schoonmaakprogramma’s die je bij andere stoomovens ziet. Het programma duurt dan ook een kleine vier uur, waarin de ovenruimte ook ontkalkt en gedroogd wordt. De oven maakt bij de reiniging gebruik van hete waterdamp en een speciale cartridge, gevuld met milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen.

Multifunctionele lade als ideale aanvulling

 

Naast de X BO heeft BORA ook een warmhoudlade aan het assortiment toegevoegd. Deze is beschikbaar in twee hoogtes: 14 centimeter en 29 centimeter. De basisfunctie van de lade is om gerechten warm te houden, maar je kunt gerechten er ook in regenereren, ontdooien en op lage temperatuur garen. Ook kun je de multifunctionele lade gebruiken om servies mee voor te verwarmen. De grote variant van de lade beschikt over een vaatwasserbestendig niveaurooster, zodat je op twee niveaus kan werken.

 

In de multifunctionele lades zijn stijlvolle en hoogwaardige materialen verwerkt. Zo is gekozen voor een zwarte glasplaat om een volledig zwart design te creëren. Verder bevat de lade geen gekke hoeken of voegen, zodat het apparaat gemakkelijk schoon te maken is. De bediening gaat via een gebruiksvriendelijk aanraakscherm, maar wanneer de lade gekoppeld is met de BORA X BO kan deze ook via de stoomoven worden bediend.

BORA X BO in onze showroom

 

De BORA X BO heeft een mooie plek in onze showroomkeuken Cosmic gekregen. Ook de multifunctionele lade van 14 centimeter hoog en een kookplaat met afzuiging van BORA zijn in deze showroomkeuken te bewonderen. Zien we je snel bij ons in Woudenberg?

Vraag ons nieuwe magazine aan!

Of maak een afspraak