Scroll verder

De kleur van de antieke vaas was het uitgangspunt

Binnenkijken bij 

Gert Jan en Anne

uit Scherpenzeel

 

 

“Projectbegeleider Gert Jan en zijn vrouw Anne kochten in 2014 een huis in het Gelderse Scherpenzeel. “Hoewel Anne er nog nooit geweest was, kon ik haar als geboren ‘Scherpenzeler’ overtuigen”, lacht Gert Jan, “en inmiddels is ze echt verliefd op deze plek.” De benedenverdieping van de woning was, op wat schilderwerk na, prima. Later besluiten Gert Jan en Anne de zolder en tuin aan te pakken. Sprake van een nieuwe keuken was er nog niet, totdat Gert Jan in 2021 bij Velthuizen Keukens ging werken…”

bullet point Slim maatwerk

bullet point Unieke keukenopstelling

bullet point Fenix fronten

bullet point Ovens onder de trap

Waar je mee omgaat...

“Toen Gert Jan bij Velthuizen Keukens ging werken, kreeg hij veel met keukens en bijbehorende verbouwingen te maken”, begint Anne te vertellen. “Hierdoor begon steeds meer het idee te groeien om de benedenverdieping te verduurzamen. Een nieuwe keuken – die ik stiekem vanaf het begin toch wel wilde – paste perfect in dit plan en zo is het balletje gaan rollen.” Door de jaren heen was er al veel gesproken over het ontwerp van de keuken, vooral omdat Gert Jan en Anne de woonkamer groter wilden laten lijken, zonder uit te bouwen. “Daarom is het idee ontstaan om de achterpui te vervangen door een kozijn met ramen van vloer tot plafond.” En dat maakt een verschil! In de woning komt veel licht naar binnen en zo komt de keukenruimte fantastisch tot zijn recht.

 

Het keukenontwerp

“Ik wist eigenlijk gelijk dat er een eiland moest komen”, zegt Anne terwijl ze dochter Leah helpt met het uitsteken van de koekjes. “Ook mocht de hal wel wat kleiner en daardoor kwam het idee om de ovens onder de trap te plaatsen.” Wat betreft de fronten zijn Gert Jan en Anne op weg geholpen door adviseur Johan. “We hadden al een groen stoeltje en een groene vaas van mijn overgrootouders,” vertelt Anne. “Dit zijn de uitgangspunten geweest voor onze keuken.” Uiteindelijk is er voor een combinatie van een groen en hout front van Rotpunkt gekozen. “Johan heeft ook nog de houten greeplijst toegevoegd, dat geeft onze keuken nog weer wat extra’s.”

Makkelijk en praktisch

“In onze vorige keuken zaten heel veel randjes en hoekjes waar snel vuil tussen kwam,” legt Anne uit. Gelukkig hebben ze nu een inductiekookplaat van NEFF. “Hierdoor hoeven we geen gaspitten meer te schrobben.” Daarnaast is Gert Jan ook blij met de koelkast. “We merken écht dat de producten in deze koelkast langer vers blijven.” Uiteraard kozen Gert Jan en Anne ook voor een kokendwaterkraan van het merk Quooker.

Specificaties

bullet pointRotpunkt keuken

bullet pointFront 1 Fenix Green

bullet pointFront 2 Nature Split Oak

bullet pointVelthuizen Select keramiek werkblad

bullet pointNEFF inductiekookplaat

bullet pointNEFF oven met stoomfunctie

bullet pointNEFF oven met magnetronfunctie

bullet pointNEFF vrieskast

bullet pointNEFF koelkast

bullet pointMiele vaatwasser

bullet pointQuooker kokendwaterkraan

bullet pointCaressi spoelbak composiet

Gebruikte merken:

https://www.velthuizenkeukens.nl/merken/velthuizen-select/

Wil jij ook een

moderne keuken?

Maak een afspraak!

"Ik ontwerp graag jouw unieke droomkeuken"


Johan Teamleider Verkoop

Vraag het inspirerende magazine aan!

Magazine Velthuizen Keukens: Over de kook
Of maak direct een afspraak
Magazine Velthuizen Keukens: Over de kook