Scroll verder

Tomaten orzo met chorizo en burrata

Bekende smaken gecombineerd met een in Nederland wellicht minder bekende pastavariant: orzo. Deze pasta heeft de vorm van rijstkorrels maar is gemaakt van tarwe. Orzo leent zich uitstekend als alternatief voor risotto. Wij zijn van mening dat orzo vaker een plekje op tafel verdient en daarom hebben we dit heerlijke recept ontwikkeld, waarbij we orzo combineren met tomatensaus, chorizo en burrata. Een absolute aanrader!

 

Stap 1 | Wat hebben we nodig?

 

  • 200 gram orzo
  • 200 gram chorizo
  • 1 grote ui
  • 100 gram cherrytomaten
  • 1 tl tomatenpuree
  • 400 gram tomatenblokjes
  • 100 ml kookroom
  • 3 tenen knoflook
  • 1 bol burrata
  • basilicum
  • peper en zout
  • optioneel; 1 rode peper

 

20 minuten
4 personen

Stap 2 | Snijden

 

Begin met het snijden van de chorizo. Snijd deze in kleine blokjes; hoewel wij er reepjes van sneden, wordt aanbevolen om de chorizo kleiner te snijden om de smaak gelijkmatiger door de pasta te verdelen. Op deze manier geniet je bij elke hap van de smaakmaker van dit gerecht. Bak de chorizo uit in een diepe pan, zonder olie.

Ondertussen, zet een pan met water op en breng het aan de kook. Kook de orzo volgens de aanwijzingen op de verpakking.

 

 

Stap 3 | Saus maken

 

Snijd ondertussen alle overige ingrediënten, zoals de ui, cherrytomaat en knoflook. Voeg deze toe aan de chorizo. Voeg ook de tomatenblokjes en tomatenpuree toe. Bak dit op hoge temperatuur goed door. Wanneer het meeste vocht van de groenten is opgenomen, voeg je de kookroom toe en breng het geheel aan de kook. Proef en breng indien nodig op smaak met zout en peper. Soms kan de tomatensaus een lichtzure smaak hebben, zoals in ons geval, daarom voegden wij een heel klein beetje suiker toe.

Stap 4 | Serveren

 

Voeg de orzo toe aan de tomatensaus in de pan zodra de saus naar wens en op smaak is. Roer goed om en verdeel de tomaten-orzo met chorizo over de borden. Plaats de burrata bovenop de pasta voor die heerlijk romige smaak aan het gerecht. Garneer de pasta met een snufje peper en wat basilicum.

 

 

Smakelijk!

 

Terug naar overzicht

Vergelijkbare recepten

Truffel risotto met paddenstoelen mix

Tomatensalade met burrata

Linguine met kip en rode pesto