Bekende smaken gecombineerd met een in Nederland wellicht minder bekende pastavariant: orzo. Deze pasta heeft de vorm van rijstkorrels maar is gemaakt van tarwe. Orzo leent zich uitstekend als alternatief voor risotto. Wij zijn van mening dat orzo vaker een plekje op tafel verdient en daarom hebben we dit heerlijke recept ontwikkeld, waarbij we orzo combineren met tomatensaus, chorizo en burrata. Een absolute aanrader!
Stap 1 | Wat hebben we nodig?
- 200 gram orzo
- 200 gram chorizo
- 1 grote ui
- 100 gram cherrytomaten
- 1 tl tomatenpuree
- 400 gram tomatenblokjes
- 100 ml kookroom
- 3 tenen knoflook
- 1 bol burrata
- basilicum
- peper en zout
- optioneel; 1 rode peper
Stap 2 | Snijden
Begin met het snijden van de chorizo. Snijd deze in kleine blokjes; hoewel wij er reepjes van sneden, wordt aanbevolen om de chorizo kleiner te snijden om de smaak gelijkmatiger door de pasta te verdelen. Op deze manier geniet je bij elke hap van de smaakmaker van dit gerecht. Bak de chorizo uit in een diepe pan, zonder olie.
Ondertussen, zet een pan met water op en breng het aan de kook. Kook de orzo volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Stap 3 | Saus maken
Stap 4 | Serveren
Voeg de orzo toe aan de tomatensaus in de pan zodra de saus naar wens en op smaak is. Roer goed om en verdeel de tomaten-orzo met chorizo over de borden. Plaats de burrata bovenop de pasta voor die heerlijk romige smaak aan het gerecht. Garneer de pasta met een snufje peper en wat basilicum.
Smakelijk!