Laatst is Martijn thuis aan het experimenteren gegaan met een pastagerecht. Als basis gebruikte hij linguine, deze pasta heeft de lengte van spaghetti. Maar omdat het een platte pastasoort is, heeft het een veel kortere kooktijd. Ideaal als je een beetje haast hebt! Verder voegde Martijn allerlei ingrediënten samen voor een heerlijke rode saus en koos hij groenten uit die het altijd goed doen in een pastagerecht. Het resultaat is een heerlijke, lichtpittige linguine met rode pesto, kip en verse groenten. Lekker genoeg om het recept hiervan met jullie te delen!
Stap 1 | Wat hebben we nodig?
- 500 gram linguine
- 500 gram spinazie
- 250 gram cherrytomaten
- 2 rode uien
- 3 tenen knoflook
- 250 gram kipfilet
- 185 gram rode pesto
- 4 eetlepels chilisaus
- 4 eetlepels ketjap manis
- chilivlokken
- Italiaanse kruiden
- Parmezaanse kaas
Stap 2 | Voorbereiden
Snij de kipfilet in kleine blokjes en kruid de kip met Italiaanse kruiden. Hak drie tenen knoflook fijn en snipper de rode uien. De cherrytomaten snijd je in partjes. Zet een ruime pan met water op om straks de pasta in te koken. Neem een hapjespan en bak hierin de kip gaar en krokant.
Stap 3 | Groente toevoegen
Zodra de kip gaar is voeg je de knoflook en rode ui toe. Na enkele minuten gaan de cherrytomaten erbij, schep dit om totdat het kookt. Als laatste voeg je beetje bij beetje de spinazie toe. Intussen maak je de rode saus, dit doe je door de rode pesto te mengen met ketjap manis, chilisaus en chilivlokken. De hoeveelheid chilivlokken hangt af van hoeveel pit je het gerecht wilt meegeven.
Stap 4 | Alles komt samen
Voeg de rode saus toe aan de pan met groenten. Schep dit door totdat het kookt en laat het een aantal minuten zachtjes doorkoken. Ondertussen kook je de linguine in vier minuten gaar. Zodra de pasta gaar is, giet je deze af en meng je dit door het groentemengsel. Verdeel de linguine met kip en rode pesto over zes borden en garneer elk bord met Parmezaanse kaas en eventueel een vers blaadje basilicum.
Eet smakelijk!