Scroll verder

Borrelhapje varkenshaas met brie en katenspek

Varkenshaashapje met brie en katenspek

Varkenshaas met brie en katenspek is altijd al een gouden combinatie geweest. En is zeker niet verkeerd als hoofdgerecht. Wij besloten de porties te verkleinen zodat het ook als borrelhapje te serveren is. Op die manier maak je van deze klassieker een perfect tapashapje. De varkenshaas even kort aanbakken in de pan, lekker inpakken met spek en vervolgens nog een paar minuten in de oven; simpel en ontzettend lekker!

 

Stap 1 | Wat hebben we nodig?

 

  • 200 gram varkenshaas
  • 200 gram brie
  • 1 pakje katenspek
  • peper en zout
20 minuten
6 personen
Ingrediënten voor het borrelhapje varkenshaas

Stap 2 | Oprollen en bakken

 

Verwarm de oven voor op 180 graden, kies voor onder en bovenwarmte. Snij de varkenshaas in schijven van ongeveer drie centimeter dik. Leg ze op een snijplank en bestrooi met peper en zout. Laat een beetje boter smelten in een koekenpan en bak de varkenshaas kort aan. Ondertussen snij je de brie in plakken. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat evenveel plakjes katenspek als dat je schijven varkenshaas hebt.

 

Leg op elk plakje katenspek een stukje varkenshaas en daarboven op de brie. Rol de spek stevig om het vlees. Bak de hapjes 5 minuten af in de oven. Voor een extra krokant korstje kan je eventueel op het laatst nog even kort de grill aanzetten.

 

Eet smakelijk!

Peper strooien over de varkenshaas
Varkenshaas bakken
Varkenshaas en brie in spek wikkelen
De borrelhapjes met varkenshaas gaan de oven in
Tapashapje varkenshaas met brie en katenspek
Terug naar overzicht

Vergelijkbare recepten

Bladerdeeghapje met brie en honing

Doritos kipnuggets uit de oven

Varkenshaas medaillons met Emmentaler