Varkenshaas met brie en katenspek is altijd al een gouden combinatie geweest. En is zeker niet verkeerd als hoofdgerecht. Wij besloten de porties te verkleinen zodat het ook als borrelhapje te serveren is. Op die manier maak je van deze klassieker een perfect tapashapje. De varkenshaas even kort aanbakken in de pan, lekker inpakken met spek en vervolgens nog een paar minuten in de oven; simpel en ontzettend lekker!
Stap 1 | Wat hebben we nodig?
- 200 gram varkenshaas
- 200 gram brie
- 1 pakje katenspek
- peper en zout
Stap 2 | Oprollen en bakken
Verwarm de oven voor op 180 graden, kies voor onder en bovenwarmte. Snij de varkenshaas in schijven van ongeveer drie centimeter dik. Leg ze op een snijplank en bestrooi met peper en zout. Laat een beetje boter smelten in een koekenpan en bak de varkenshaas kort aan. Ondertussen snij je de brie in plakken. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat evenveel plakjes katenspek als dat je schijven varkenshaas hebt.
Leg op elk plakje katenspek een stukje varkenshaas en daarboven op de brie. Rol de spek stevig om het vlees. Bak de hapjes 5 minuten af in de oven. Voor een extra krokant korstje kan je eventueel op het laatst nog even kort de grill aanzetten.
Eet smakelijk!