Scroll verder

Spaanse tortilla met chorizo

Gastheer Martijn in de gebruikerskeuken van Velthuizen Keukens

Onze collega Corine had laatst deze Spaanse tortilla thuis gemaakt. Bij het zien van de foto die ze van het gerecht had gemaakt, liep het water ons al in de mond. Wij kunnen het dan uiteraard niet laten om hem ook te maken. Deze Spaanse tortilla met chorizo bereid je supersnel in één pan. Maak je hem als lunch? Dan kan je de tortilla prima met z’n tweeën delen. Als avondmaaltijd kan je waarschijnlijk met gemak een hele tortilla op!

 

Stap 1 | Wat hebben we nodig?

 

  • 100 gram aardappelschijfjes
  • 60 gram spinazie
  • 3 eieren
  • 100 gram chorizo
  • 1 teen knoflook
  • halve ui
  • halve paprika
  • peper en zout
  • eventueel chilivlokken
30 minuten
2 personen
Ingrediënten voor een pittige Spaanse tortilla met chorizo

Stap 2 | Chorizo

 

Snij de plakjes chorizo in vieren en bak deze in de koekenpan uit. Het is niet nodig om extra boter of olie toe te voegen. Je zult zien dat er voldoende vet uit de chorizo komt. Ondertussen snij je de ui in halve ringen en hak je de knoflook fijn. Maak kleine blokjes van de halve paprika. Neem de chorizo uit de pan en laat uitlekken op een keukenpapier. Zorg dat het vet in de pan blijft.

Plakken chorizo in vieren snijden
Chorizo bakken in een koekenpan
Paprika in kleine blokjes gesneden
Martijn in de showroomkeuken Memo van Velthuizen Keukens

Stap 3 | Verder met bakken

 

Bak in het vet van de chorizo, de ui en knoflook. Zodra de ui glazig is, voeg je de aardappelen toe. Bak deze om en om bruin en knapperig voor ongeveer 8 minuten. Als laatste voeg je de spinazie en paprika toe. Roer om zodat de spinazie slinkt en laat dit even doorgaren.

Aardappelen en ui bakken in de koekenpan
Aardappelschijfjes en groenten bakken voor de Spaanse tortilla

Stap 4 | Ei toevoegen

 

Doe de eieren in een schaal en klop deze los. Voeg de uitgelekte chorizo toe aan de ingrediënten in de koekenpan, en schep alles door elkaar. Verdeel alles netjes in de koekenpan en schenkt de geklutste eieren erover. Bak de tortilla aan beide kanten in een paar minuten bruin en gaar.

Eieren in een schaal
Losgeklopte eieren toevoegen aan de groenten en aardappelschijfjes
Pittige Spaanse tortilla in de pan
Martijn aan de slag met de Spaanse tortilla met chorizo

Stap 5 | Aan tafel

 

Schep de Spaanse tortilla met chorizo op een bord en breng op smaak met zout en peper. De chorizo geeft de tortilla al best wel wat pit, maar mocht je het gerecht meer pit willen meegeven, kan je nog wat chilivlokken toevoegen. Combineer de Spaanse tortilla eventueel met een lekkere verse salade.

 

Eet smakelijk!

Pittige Spaanse tortilla met chorizo, ei, spinazie en aardappelschijfjes
Heerlijke Spaanse tortilla met chorizo
Terug naar overzicht

Vergelijkbare recepten

Tosti met chorizo, oude kaas en sambal

Pasta met spinazie, boursin en spekjes

Noedels met gamba’s en spinazie uit de wok