Soms gaat er niets boven een heerlijke verse soep. Een groot voordeel is dat je hiermee in no-time een gezonde maaltijd bomvol smaak en vitaminen op tafel zet. Alle verse ingrediënten gaan stuk voor stuk in 1 pan, even met de staafmixer erdoor, et voilà ; aan tafel! Deze zoete aardappelsoep wordt heerlijk gebonden door het gebruik van de zoete aardappel en de romigheid zit hem in het toevoegen van de kruidenroomkaas. Daardoor valt de soep prima binnen de categorie van maaltijdsoep. Zeker als je er de mini focaccia’s bij serveert die je ook op onze site kunt vinden.
Stap 1 | Wat hebben we nodig?
- 1 grote zoete aardappel
- 6 tomaten
- 2 uien
- 3 tenen knoflook
- 1 rode peper
- 1 wortel
- 1 blikje tomatenpuree
- 2 el kruidenroomkaas (Boursin)
- 2 tabletten groentebouillon
- 750 ml water
Stap 2 | Groente snijden
Begin met het snijden van de ui en knoflook. Dit mag gerust een beetje grof, tenslotte gaan we de soep aan het einde pureren. Neem een ruime soeppan, schenk een scheutje olijfolie in de pan en fruit hierin de ui samen met de knoflook. Ondertussen snijd je de zoete aardappel in stukken en de tomaat in partjes. Ook de rode peper snijd je vast fijn, met pit én zaadlijst als je van pittig houd, zonder als je de soep iets milder wilt houden.
Stap 3 | Alles in 1 pan
Zodra de ui glazig is voeg je de wortel en rode peper toe. Bak even al roerend door, voordat je ook de zoete aardappel toevoegt. Hak de verse basilicum grof en doe ook dit samen met de tomatenpuree in de pan. Bak dit al roerend 2 tot 3 minuten door. Als laatste schenk je het water bij de groenten en voeg je de bouillonblokjes toe. Breng aan de kook en laat 15 tot 20 minuten zachtjes doorkoken.
Stap 4 | Pureren en garneren
Pureer de soep met de staafmixer zodra de groenten gaar zijn. Voeg de kruidenroomkaas toe, roer dit door de soep tot de roomkaas opgelost is. Wij gebruikten 2 eetlepels, uiteraard kan dit meer of minder. Net welke smaak je wenst. Proef de zoete aardappelsoep en breng eventueel nog op smaak met zout en peper.
Eet smakelijk!