Scroll verder

Zoete aardappelsoep met tomaat en kruidenroomkaas

Zoete aardappelsoep met tomaat en kruidenroomkaas

Soms gaat er niets boven een heerlijke verse soep. Een groot voordeel is dat je hiermee in no-time een gezonde maaltijd bomvol smaak en vitaminen op tafel zet. Alle verse ingrediënten gaan stuk voor stuk in 1 pan, even met de staafmixer erdoor, et voilà; aan tafel! Deze zoete aardappelsoep wordt heerlijk gebonden door het gebruik van de zoete aardappel en de romigheid zit hem in het toevoegen van de kruidenroomkaas. Daardoor valt de soep prima binnen de categorie van maaltijdsoep. Zeker als je er de mini focaccia’s bij serveert die je ook op onze site kunt vinden.

 

Stap 1 | Wat hebben we nodig?

 

  • 1 grote zoete aardappel
  • 6 tomaten
  • 2 uien
  • 3 tenen knoflook
  • 1 rode peper
  • 1 wortel
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 2 el kruidenroomkaas (Boursin)
  • 2 tabletten groentebouillon
  • 750 ml water
30 minuten
4 personen
Ingrediënten voor de zoete aardappelsoep met tomaat

Stap 2 | Groente snijden

 

Begin met het snijden van de ui en knoflook. Dit mag gerust een beetje grof, tenslotte gaan we de soep aan het einde pureren. Neem een ruime soeppan, schenk een scheutje olijfolie in de pan en fruit hierin de ui samen met de knoflook. Ondertussen snijd je de zoete aardappel in stukken en de tomaat in partjes. Ook de rode peper snijd je vast fijn, met pit én zaadlijst als je van pittig houd, zonder als je de soep iets milder wilt houden.

Gesnipperde ui toevoegen aan de pan
Wortel en knoflook toevoegen aan de soep
Groenten roeren
NEFF kookplaat met Twistpad

Stap 3 | Alles in 1 pan

 

Zodra de ui glazig is voeg je de wortel en rode peper toe. Bak even al roerend door, voordat je ook de zoete aardappel toevoegt. Hak de verse basilicum grof en doe ook dit samen met de tomatenpuree in de pan. Bak dit al roerend 2 tot 3 minuten door. Als laatste schenk je het water bij de groenten en voeg je de bouillonblokjes toe. Breng aan de kook en laat 15 tot 20 minuten zachtjes doorkoken.

Zoete aardappel toevoegen aan de soep
Soepgroenten met basilicum
Tomatenpuree toevoegen aan de soep
Kokend water uit de Quooker Front
Water toevoegen aan de zoete aardappelsoep

Stap 4 | Pureren en garneren

 

Pureer de soep met de staafmixer zodra de groenten gaar zijn. Voeg de kruidenroomkaas toe, roer dit door de soep tot de roomkaas opgelost is. Wij gebruikten 2 eetlepels, uiteraard kan dit meer of minder. Net welke smaak je wenst. Proef de zoete aardappelsoep en breng eventueel nog op smaak met zout en peper.

 

Eet smakelijk!

Zoete aardappelsoep pureren
Zoete aardappelsoep met tomaat en kruidenroomkaas
Zoete aardappelsoep met tomaat, geserveerd met focaccia
Terug naar overzicht

Vergelijkbare recepten

Plukbrood met pesto, mozzarella en Parmezaanse kaas

Tom Kha Kai

Geroosterde pompoensoep met paprika