Sinds er groentewraps op de markt zijn hebben wij al regelmatig geƫxperimenteerd met allerlei ingrediƫnten. Natuurlijk kan je de wraps vullen met alles wat je lekker vindt en serveren bij de borrel. Maar ook als lunch is een wrap wat ons betreft een welkome variatie op je boterham met pindakaas. In dit kleurrijke recept gebruiken we bietenwraps en de knapperige kipbites van Mora, heerlijk!
Stap 1 | Wat hebben we nodig?
- 6 bietenwraps
- 1 verpakking Mora Crispy Chick’n
- 7 el mayonaise
- 5 el tomaten tapenade
- gemengde sla
- 1 kleine rode ui
Stap 2 | Kip in de oven
Selecteer de hetelucht stand van je oven en verwarm voor op 220 graden. Leg de bevroren kip op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak in de kipbites in 9 tot 10 minuten krokant. Zijn de kipbites al ontdooit? Dan kan je een kortere baktijd aanhouden.
Stap 3 | Dressing en ui
Terwijl de kip in de oven ligt, maak je de dressing. Meng de tomatentapenade en mayonaise goed door elkaar. Leg de bietenwraps op het werkblad en bestrijk deze met de dressing. Verdeel over elke wrap een hoeveelheid sla. Snij de rode uit in halve ringen en verdeel deze ook over de bietenwraps.
Stap 4 | Kip uit de oven
Haal de kip uit de oven zodra het programma afgelopen is. Laat heel even afkoelen en leg op elke bietenwrap 3 kipbites. Rol de wrap stevig op en snijd ze in tweeƫn. Het is het mooist als je dit diagonaal doet, dan komt de inhoud van de bietenwrap net even wat mooier uit!
Geniet van je lunch!