Scroll verder

Italiaanse boerenomelet met pesto

Soms heb je gewoon zin om eens uit te pakken tijdens de lunch. Dan sta je voor je koelkast met de gedachte; wat valt hier nu van te maken? Het zou je dan nog kunnen verbazen wat je met ‘left overs’ op tafel kunt toveren. Deze Italiaanse boerenomelet maak je met simpele ingrediënten die je altijd nog wel in de koelkast hebt liggen. Wij gebruikten in dit recept courgette en paprika, liggen er in jouw koelkast andere groenten, kan je die uiteraard gewoon gebruiken!

 

Stap 1 | Wat hebben we nodig?

 

  • 6 eieren
  • 4 eetlepels groene pesto
  • 1 courgette
  • 1 paprika
  • 2 tl Italiaanse kruiden
  • 200 gr cherrytomaten
  • Parmezaanse kaas
  • verse basilicum
  • wit brood
30 minuten
2 personen

Stap 2 | Groente snijden

 

Begin met het snijden van de groenten. Snij zowel de courgette en de rode paprika in blokjes. Een handige tip voor het snijden van paprika; snij de onderkant en de bovenkant met het steeltje van de paprika. De paprika blijft nu mooi recht op staan en je kunt de zaadlijst makkelijk verwijderen door met je mes rondom aan de binnenkant van de paprika te snijden. Verhit in een wok een beetje olie en wok de groenten samen met de twee theelepels Italiaanse kruiden.

Stap 3 | Omelet bakken

 

Breek boven een ruime mengkom de zes eieren en voeg de groene pesto toe. Klop de eieren en de pesto met een garde los. Giet de helft van het eimengsel in een verhitte koekenpan met een beetje olijfolie en bak de omelet aan beide kanten mooi bruin.

Stap 4 | Aan tafel

 

Pak twee borden en leg op elk bord een pesto omelet. Verdeel op de helft van de omelet de groenten. Snijd de cherrytomaten in partjes en leg deze bovenop de groenten. Klap de omelet vervolgens dubbel. Voor de garnering hak je nog wat verse basilicum fijn en strooi dit samen met de Parmezaanse kaas over de omelet. Serveer de Italiaanse boerenomelet met vers wit brood.

 

Smakelijke lunch!

Vraag ons gratis magazine aan!

140 pagina's keukeninspiratie